Prøv Procycling Pluss idag

<b>SLIPPER UNNA LAGSTRAFF:</b> Sykkelsportens rådende organer mener Giampaolo Carusos positive dopingprøve skal dateres til 2012. Da kan Alexander Kristoff fritt fortsette VM-oppkjøringen slik han hadde sett for seg. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

SLIPPER UNNA LAGSTRAFF: Sykkelsportens rådende organer mener Giampaolo Carusos positive dopingprøve skal dateres til 2012. Da kan Alexander Kristoff fritt fortsette VM-oppkjøringen slik han hadde sett for seg. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

VM-oppkjøring reddet på tross av dopavsløring

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.08.15 09:05

Del på    

Kristoffs lag slipper utestengelse.

(procycling.no): Roger Legeay i MPCC (foreningen for en troverdig sykkelsport) bekrefter overfor procycling.no at Katjusja Team slipper unna en toukers suspensjon etter Giampaolo Carusos positive prøve:

– Regelverket hos oss konsentrerer seg om dagen den positive dopingprøven blir avlevert. Det var i 2012, så for oss dreier ikke dette seg om to positive dopingprøver fra inneværende sesong, sier Legeay til procycling.no.

Foreningens regelverk sier at medlemmene skal iverksette en automatisk suspensjon fra konkurranse i to uker, dersom de avlegges to positive prøver med mindre enn 12 måneders mellomrom.

Under Tour de France testet Luca Paolini positivt for kokain.

Hadde suspensjon rammet Katjusja, hadde Alexander Kristoff ikke kunnet stille til start under søndagens Vattenfall CyClassics in Hamburg.

To tatt for EPO i 2012

Det er likevel ikke en krystallklar avgjørelse. I 2012 ble nemlig også Katjusja-sprinteren Denis Galimzyanov tatt for EPO-bruk.

Legger man Carusos prøve til samme år, har altså Igor Makarovs mannskap to positive prøver i samme kalenderår.

– Hva tenker du om det, Legeay?

– Det får ingen konsekvenser per nå, men dette kan være noe vi tar opp på vårt neste styremøte i september. Vi prøver å se framover og fokusere på nåtiden. Det som har skjedd tilbake i tid, er noe sykkelforbundet, antidopingorganisasjonen og voldgiftsretten er nødt til å se på. Jeg tror Katjusja ble medlem hos oss i starten av 2013.

– De følger regelverket fra de ble en del av organisasjonen, og vi prøver å påvirke dem til å gjøre det som er det beste for sykkelsporten i framtiden, sier Leageay.

UCI tar ikke affære

procycling.no har også vært i kontakt med det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Forbundet utstengte nylig Androni-laget i 30 dager etter to positive dopingprøver i det samme kalenderåret.

– UCI kommer ikke til å be om en ustengelse for Katjusja, skriver pressesjef Louis Chenaille i en e-post til procycling.no.

Han henviser til antidopingkoden og regelen som håndterer brudd på antidopingbestemmelsene.

– Brudd mot antidopingbestemmelsene skal håndteres etter gjeldende regler da lovbruddet skjedde. I antidopingregelen fra 2012, var det ikke lagt opp til at sanksjoner kunne sette lag utenfor konkurranse.

Regelendringen kom først inn for årets sesong, dermed rammes ikke Katjusja av sanksjoner fra sykkelforbundet heller.

Tagget med: , , ,

Les også disse