SUVEREN: Chloe Dygert Owen slo de nederlandske favorittene Anna van der Breggen og Annemiek van Vleuten. FOTO: Tim de Waele/Getty Images)

VM-favoritten ble smadret av amerikansk 22-åring

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.09.19 18:10

Del på    

Chloe Dygert Owen slo Annemiek van Vleuten med nesten to minutter.

(procycling.no): Etter sine herjinger i Giro Rosa tidligere i år ble Annemiek van Vleuten omtalt som romvesenet av Elisa Longo Borghini. Så suveren har nederlenderen vært enkelte ganger.

I tempo-VM i Yorkshire var det en 22-åring fra USA som steg opp til stjernehimmelen. Chloe Dygert Owen viste tempoferdigheter som ingen var i nærheten av.

– Forrige uke jobbet jeg med en som har tre OL-medaljer, Kristin Armstrong, så jeg forberedte meg virkelig godt. I år har vi jobbet mot dette. Jeg slet med hjernerystelsen min i fjor og måtte ta det rolig på vei tilbake fra det. Dette er hva vi jobbet for. Nå gleder vi oss til OL i Tokyo, sier Dygert Owen i seiersintervjuet vist på TV 2.

– Det er alltid spesielt å bære verdensmesterstripene. Alle har dette som sitt mål, så jeg er veldig glad med resultatet og takknemlig for alle som har trodd på meg på mine dårlige dager og fikk meg fram hit.

Det var aldri noen tvil om hvem som syklet raskest mot målstreken i Harrogate. Alena Amialiusik (Hviterussland) satt den første skikkelige standarden ved passering halvkjørt ut på tempoen.

Hviterusseren satt også den første ledertiden med 45:29. Kort tid etter at Amialiusik klokket inn på bestetid i mål ble ledertidene hennes ved passering overgått. Den vordende verdensmester Dygert Owen hevet lista betraktelig og var hele 1:30 raskere enn det som da var nest beste rytter.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

22-åringen fra USA holdt trykket helt til målstreken i Harrogate og knuste tiden til den hviterussiske lederen. 42:11 og over tre minutter foran daværende leder.

Ute i løypa klarte hverken regjerende mester på tempo Annemiek van Vleuten eller regjerende mester på landeveien Anna van der Breggen å gjøre noe med amerikaneren.

1:09 var det ned til Van Vleuten ved halvvkjørt ritt mens Van der Breggen var 1:10 bak. Romvesenet klarte ikke å heve tempoet, og tapte også mye tid til Dygert Owen på de siste kilometerne.

Van der Breggen var 1:32 bak på sølvplassen mens det bare ble bronse til kvinnen som har herjet temposcenen de siste årene. Van Vleuten var 1:53 bak gullvinneren. 

Artikkelen fortsetter under bildet!

LANGT BAK DE BESTE: Vita Heine slet i regnværet på de glatte veiene mot målstreken i Harrogate. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Skuffende norsk dag

30,3 kilometer ventet på det største norske tempohåpet, Vita Heine, da hun startet sitt temporitt i VM klokken 17:18.

Regnværet sørget for at starten på første rytter ble utsatt 40 minutter. Da hun først slapp løs så slet den norske tempomesteren med å få fart på temposykkelen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter 14 kilometer av VM-rittet var tiden til Heine god nok for 22. plass med 40 sekunder opp til de ti beste. 34-åringen holdt seg på samme nivå de siste kilometerne og hadde til slutt 4:57 opp til den amerikanske gullvinneren. Hun klatret én plass og ble nummer 21 i tempo-VM. Det er tre plasser bedre enn hennes tidligere bestenotering som kom i VM 2018.

– Det var dårligere enn jeg trodde. For min del var det delvis på grunn av været. Jeg bremset litt i nedoverbakkene. Jeg kom hit to dager før konkurransen. Det var kanskje litt for lite. Jeg burde øvd litt mer i de utforkjøringene. Så jeg får lære litt til neste gang. Lisa Klein passerte meg, men jeg holdt tempoet hennes i bakkene. Hun var litt mer aerodynamisk enn meg på flatene og i nedoverbakkene så forsvant hun. Hun touchet sikkert ikke bremsene, beretter Heine til TV 2 etter målgang.

Katrine Aalerud var den andre norske deltakeren i VM-rittet. Hun ble nummer 31, seks minutter bak Dygert Owen.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse