IMPONERT: Michael Matthews (t.h) er i likhet med Peter Sagan svært imponert over norske sykkeltilhengere. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet .

IMPONERT: Michael Matthews (t.h) er i likhet med Peter Sagan svært imponert over norske sykkeltilhengere. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet .

VM-bronsevinneren forbauset over Bergen: – Nordmenn er enda mer «crazy» enn jeg trodde

Øyvind Godø
Tips meg

Publisert 25.09.17 06:08

Del på    

Sykkelstjernene Michael Matthews, Peter Sagan, Tom Dumoulin og Michal Kwiatkowski bruker overfor Dagbladet sterke superlativer om sykkel-VM på norsk jord.

BERGEN (Dagbladet): Til slutt fikk også de norske rytterne være med på den store sykkelfesten i VM i Bergen, anført av kaptein og sølvvinner Alexander Kristoff.

Som så mange ganger tidligere viste «Aleksander den store» at han er aller best i de lengste rittene, og at han er en mann å stole på i prestisjefulle klassikere.

Måten Peter Sagan snek seg forbi de nødvendige centimeterne foran Kristoff på oppløpet, gjorde at slovaken trodde at han ville bli upopulær i Bergen og bli stemplet som festbrems.

I stedet ble han hyllet for sitt tredje strake gull, noe som overrasket Sagan.

Den australske sykkelstjerna Michael Matthews slo hånda hardt i styret da gullet glapp for ham. Matthews vant en sterk bronsemedalje, men var ikke fornøyd med det.

I møtet med Dagbladet etter VM-bronsen, smilte han imidlertid tappert og skrøt av Kristoff og Sagans kvaliteter.

– Nordmenn er «crazy»

Men aller mest skryter han av arrangementet – sykkel-VM i Bergen – og atmosfæren rundt mesterskapet. Matthews lyser opp når han sier:

– Atmosfæren her er fantastisk. Det er som å være på en topp Tour de France-etappe. Det er noe helt spesielt. Jeg vet at nordmenn er glad i sykling, men jeg visste ikke at det var så sterkt engasjement. Nordmenn er enda mer «crazy» enn jeg trodde, sier Michael Matthews til Dagbladet.

– Det minnet meg om da vi hadde VM i Australia. Dere nordmenn heier jo på alle. Det var helt spesielt for meg. Jeg kunne ikke engang høre meg selv tenke. Det var helt sykt. Selv om jeg ikke var på hjemmebane, følte jeg meg som hjemme.

Ble overrasket

Matthews, som med sin kombinasjon av hurtighet og kjørestyrke vant poengtrøya i Tour de France på «Thor Hushovd-måten» i juli, gir mer ros til nordmenns tilstedeværelse i sykkelløypa.

– Når du ser Tour de France, er det alltid veldig mange nordmenn der. De er umulige å ikke legge merke til. Jeg forventet derfor noe stort når VM kom hit til Norge, men jeg må si at jeg forventet ikke noe så eventyrlig som dette, sier Matthews.

– Så ja, jeg er overrasket. Positivt overrasket. All ære til de norske tilskuere. Dette er helt spesielt, mener den ferske bronsevinneren.

Polsk og nederlandsk skryt

Også den polske superstjerna Michal Kwiatkowski, som selv ble verdensmester på VM-fellesstarten i 2014, er imponert over gjennomføringen av mesterskapet.

– Jeg likte løypa godt. Det er veldig flott å konkurrere her i Bergen. De har gjort en bra jobb med å designe denne løypa og å skape god stemning. Jeg er veldig glad for at VM ble arrangert her, sier Kwiatkowski til Dagbladet.

Tempoverdensmester Tom Dumoulin er enig.

– For meg var tempoetappen til Fløyen helt unik. Å bli heiet fram til seier i det folkehavet, var en opplevelse jeg aldri vil glemme. Det var moro også på fellesstarten, selv om medaljene glapp for Nederland, sier Dumoulin til Dagbladet.

Sagans hyllest

Verdensmester Peter Sagan ble på sin side overrasket over hvor rause det norske folket var med slovaken, til tross for at han snøt Norge for gullfesten.

– Jeg er veldig overrasket over at publikummet her er så fornøyde selv om jeg vant. Det er veldig spesielt for meg. Det setter jeg stor pris på, sa Sagan etter gårsdagens gull.

– Hvordan var det å vinne her i Bergen?

– Atmosfæren er var helt utrolig. Den var fantastisk. Man skjønner at Norge elsker sykling. Jeg ser jo nordmenn overalt hvor jeg sykler ellers i året, så det er kult, sier den triple verdensmesteren til Dagbladet.

– Det var mer folk her enn i Richmond i 2015 og i hvert fall Doha i fjor, så dette var gøy, sier slovaken.

Fikk frysninger

Edvald Boasson Hagen fikk ikke levd ut drømmen om gull på hjemmebane, men koste seg likevel i Bergen.

– Underveis så nøt jeg i hvert fall folkemengden. Det var et utrolig gøy og et bra gjennomført VM av Norge, sier Boasson Hagen.

Odd Christian Eiking synes det var rått å kjøre foran i brudd på sin hjemmebane.

– Jeg fikk frysninger på ryggen. Det var vanttig kult, sier Eiking.

Også en rekke andre profilerte idrettsutøvere nøt VM-festen i Bergen.

– Jeg har aldri opplevd maken til stemning, sa langrennsstjerna Petter Northug under TV 2s sending.

– Folkelivet er helt absurd. Det er utrolig, supplerer tidligere sykkelverdensmester Thor Hushovd.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse