UENIGHET: Hordaland fylkeskommune vil ikke vente på Bergen 2017 AS-regnskapet før veiene i området tilbakestilles til sitt vante nivå. Derfor truer de nå med å bruke underskuddsgarantien de ga mesterskapet for å rydde opp. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– VM-arrangør kan miste underskuddsgaranti

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.11.17 10:05

Del på    

Uenighet om veiarbeid etter mesterskapet.

(procycling.no): Selskapet Bergen 2017 AS sitter med en avtaler med både Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune som skulle gi en underskuddsgaranti pålydende 5,2 millioner kroner fra hver av partene.

Denne garantien vil nå fylkeskommunen holde igjen. Årsaken er at Bergen 2017 ennå ikke har tilbakeført veiene i sin opprinnelige stand. Det skriver Bergens Tidende.

Det betyr blant annet at fartshumper og fortauskanter som ble fjernet foran mesterskapet, ikke er blitt satt i stand igjen.

Mens Bergen 2017 AS prøver å få oversikt over underskuddet, har de stanset all utbetaling til kreditorer og ikke er i stand til å påta seg utgiftene med å fikse bygatene.

Vil ordne gatene selv – om Bergen 2017 ikke er stand til det

Selskapet som sto bak Sykkel-VM i Bergen har søkt om 8 millioner kroner fra Samferdselsdepartementet for å sette veiene i stand igjen, men har foreløpig ikke mottatt svar på bevilgningssøknaden.

Svaret fra Hordaland fylkeskommune er: Da gjør vi det, og trekker regninga fra underskuddsgarantien.

– Vi krever at veiene blir tilbakestilt, og per nå er det ikke gjennomført. Dette vil få konsekvenser for utbetaling av underskuddsgarantien. Hordaland fylkeskommune har plikt til å tilbakestille veiene til slik de var før mesterskapet. Dersom ikke Sykkel-VM ordner veiene, vil vi gjøre det, og avregne kostnaden mot underskuddsgarantien, sier fylkesrådmann i Hordaland, Rune Haugsdal, til Bergens Tidende.

Stormoen: – Ville innføre klausuler i ettertid

Bergen kommune har også gått med på å bidra til å dekke inn en eventuelt underskudd.

Som krav har de stilt et revisorgodkjent regnskap, men det er altså ikke godt nok hos fylkeskommunen.

Arrangementssjef for Sykkel-VM og fylkesrådmannen er uenige om betingelsene som ble gitt da avtalen ble inngått.

– Om fylkeskommunen gjør det (ordner veiene og avregner mot underskuddsgarantien), så prioriterer de seg selv foran andre kreditorer, og da blir det små leverandører som må lide. Det skulle ha tatt seg ut, sier Stormoen til BT.

Haugsdal sier han vil gå tilbake til fylkestinget med en sak der han anbefaler at det vedtas at fylkeskommunen ikke utbetaler garantien.

– Fylkeskommunen har gitt en garanti til Bergen 2017 uten klausuler. De har ønsket å innføre klausuler i ettertid, men det akseptert ikke vi, sier Stormoen til avisen.

Tagget med: , ,

Les også disse