Prøv Procycling Pluss idag

TRAKK SEG: Stig Fjærli stiller ikke til valg som president i NCF. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Stig Fjærli trakk seg som president-kandidat

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 10.03.18 20:20

Del på    

– Direkte forkastelig, raste Asker-kandidaten fra talerstolen på forbundstinget til Norges Cykleforbund.

(procycling.no): Stig Fjærli var en av tre kandidater til å ta over etter Harald Tiedemann Hansen som ny president i Norges Cykleforbund. Etter et opphetet forbundsting lørdag har imidlertid kandidaten fra Asker CK trukket sitt kandidatur. Dette melder VG lørdag.

Det er ingen kritisk tenkning eller refleksjon på tinget. Alt går på autopilot. Folk sitter bare og banker gjennom det styret sier. Hvordan kan man skape engasjement da? Det er gøy med dynamikk og meningsutveksling. Men det var helt dødt! sier Fjærli til VG.

Det var etter en diskusjon om regionenes stemmemakt kontra klubbene i valg av nytt NCF-styre at Fjærli reagerte og etter hvert trakk seg fra valgkampen.

– Jeg sitter på en epost hvor regionlederne kommuniserer seg imellom. De skal ha enstemmighet for én kandidat ved valget. Det er ikke bra! Er det demokrati? Opp med hånden alle dere som mener at det er demokrati. Det er direkte forkastelig! Det er utrolig dårlig. Og da spør jeg: Er det dette dere gjør for å bli valgt i de små klubbene? Jeg blir ikke imponert. Jeg synes det er dårlig håndtverk. Jeg blir flau. Vi sitter her for å fikse sykkel-Norge, ikke for å rigge valg. Gå inn i dere selv og spør dere selv: Gjør dere det som er best for norsk sykkel? Eller dilter dere med? freste Fjærli på talerstolen ifølge VGs Anders Kristiansen.

– Vi sier toppidrettsutøvere skal sprenge grenser for å bli gode, men vi tør ikke sprenge grenser her. Vi opptrer faen meg som amatører. Skal vi ordne opp, må vi opp i «sone tre» og «sone fire» og kjenne på smerten. Men nå sitter vi her som noen puddinger. Vi får aldri noen endring i sykkel-Norge om ikke klubbene våkner, sa Fjærli fra talerstolen.

Når forbundstinget avsluttes søndag, står dermed valget av ny president mellom Terje Flaten og Jan-Oddvar Sørnes.

Tagget med: , , ,

Les også disse