Prøv Procycling Pluss idag

ANMELDT: Det var fest og edle dråper da Norge ble tilkjent Sykkel-VM i 2014, men oppvasken i etterkant har vært skitten. Nå velger Region Sør å ta ut anmeldelse mot tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen (til høyre i bildet). Foto: Even Emberland.

VM-sjef Tiedemann Hansen anmeldt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.05.19 10:12

Del på    

Kan miste verv på livstid.

(procycling.no): For et par dager siden gikk Region Sør, anført av leder Terje Johnsen, til domsutvalget i Norges Idrettsforbund med en formell anmeldelse av tidligere sykkelpresident, Harald Tiedemann Hansen.

Region Sør mener Tiedemann Hansen står bak fem brudd mot idrettens eget regelverk, og det ønsker de nå at domsutvalget skal ta stilling til. Dette skriver VG, torsdag. Et av bruddene skal være at han signerte avtaler og gjorde overføringer til UCI alene, uten at andre styremedlemmer var til stede.

– Vi mener dette er en viktig prinsippsak. Idretten har et lovverk som ikke er til for pynt, men for å følges, sier Terje Johnsen til VG.

Ville at forbundet skulle anmelde

62-åringen har ikke besvart anrop fra verken VG eller NTB i sakens anledningen. Derfor vet man ikke hvordan han stiller seg til anmeldelsen som nå foreligger.

Tilbake i februar måned presset Region Sør på for at Norges Cykleforbund (NCF) selv skulle anmelde den tidligere sykkelpresidenten til NIFs domsutvalg, men forbundet ønsker å «avvente boets redegjørelse om ansvarsforhold med mer, før man vurderer eventuell påtale eller å reise erstatningskrav til saken», skriver NCF i en redegjørelse til avisen. «Boet» refererer da til konkursboet etter det økonomisk havarerte selskapet Bergen 2017, der Tiedemann Hansen satt som daglig leder.

Da TV 2 konfronterte Tiedemann Hansen med Region Sørs press på å få forbundet til å anmelde ham, svarte han følgende:

– Dette tar jeg med knusende ro. Jeg er ikke engstelig for det. Men utover det ser jeg ingen grunn til å kommentere det, uttalte Tiedemann Hansen i vinter.

Kan miste verv eller bøtelegges

Bergen 2017 AS ble begjært konkurs i februar, 2018. Selskapet skylder fremdeles 108 millioner kroner til 107 ulike kreditorer, selv om Tidemann Hansen/Bergen 2017 har bestridt flere av kravene som foreligger.

Ifølge Johnsen vil domsutvalget i NIF nå gi Tiedemann Hansen anledningen til å svare på anklagene mot ham, og totalt fem forskjellige brudd på idrettens eget regelverk som anmeldelsen baserer seg på. Deretter skal Region Sør får kommentere svarene før det hele kan munne ut i en åpen høring.

Dersom Tiedemann Hansen skulle ende opp med å bli dømt for brudd på idrettens egne lover, risikerer han alt fra irettesettelse, bøter og i ytterste konsekvens tap av tillitsverv eller retten til å påta seg tillitsverv i norsk idrett på livstid.

Tiedemann Hansen gikk av som daglig leder i Bergen 2017 i desember, samme år. Det var også avklart før Forbundstinget i 2018 at han ikke ville stille til gjenvalg som sykkelpresident. VG skriver at han fremdeles har verv i sykkelforbundet.

Skiens-mannen er også styremedlem Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og står oppført som koordinator for en nordisk sammenslutning av sykkelforbund.

Tagget med: , , ,

Les også disse