SEIERSVANT: Elia Viviani tok sin 17. seier for sesongen. Foto: Michael Steele/Getty Images

Hyllet opptrekkerne etter sin 17. seier for sesongen.

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.09.18 16:43

Del på    

– Ett av de mest perfekte opptrekkene vi har gjort.

(procycling.no): Etter en hviledag på mandag, ble det nok en spennende avslutning på den tiende etappen i Vuelta a España. De siste kilometerne var helt blottet for svinger, noe som gjorde at det ble svært høy fart inn mot oppløpet i Fermoselle. Bermillo de Sayago.

Etter å ha bommet i den forrige massespurten, var italienske Elia Viviani lysten på å ta sin andre etappeseier i rittet.

Det klarte han også etter et helt fremragende opptrekk, hvor Viviani først kom til fronten med rundt 125 meter igjen.

Seieren var den 60. for sesongen for Quick-Step Floors, hvor Viviani, den mestvinnende syklisten i år, nå har tatt 17 seirer. Det er fem mer enn Alejandro Valverde og Dylan Groenewegen som følger nærmest Viviani på årets seiersstatistikk.

Blant lagene har Quick-Step nå 23 seirer mer enn laget med nest flest seirer, Team Sky.

– Jeg tror dette er ett av de mest perfekte opptrekkene vi har gjort i år, sier Viviani etter etappen.

– I dag kom vi etter to spurter hvor jeg ikke hadde vunnet. På etappen Valverde vant gjorde vi ingenting, mens på etappen jeg ble nummer tre gjorde vi en tabbe. Vi hadde litt mer press i dag. Vi ønsket ikke å tapte om vi var den raskeste. Min 17. seier i år, og du kan se på opptrekket lagkameratene mine gjorde i dag. Det var fantastisk.

Peter Sagan og Giacomo Nizzolo ble nummer to og tre på etappen.

To ryttere i brudd

Tirsdagens vuelta-etappe var nesten helt flat, hvor bare en rask utforkjøring og påfølgende stigning hindret at man kan kunne lagt en linjal rett langs løypeprofilen.

Utforkjøringen startet med 42 kilometer igjen, mens den påfølgende stigningen startet åtte kilometere senere.

Der var det bruddet med Tiago Machado (Katusha-Alpecin) og Jesus Ezquerra (Burgos-BH) som kom først. De to var også først gjennom den innlagte spurten på starten av utforkjøring, hvor George Bennett (Team LottoNL-Jumbo), tiendemann i sammendraget, snek til seg ett sekund.

Samtidig gikk det også en velt i hovedfeltet, hvor Simone Petili (UAE Team Emirates) gikk i bakken og dro med seg Jelle Wallays (Lotto Soudal). Italieneren Petili ble liggende på bakken i lengre stund og ble etter noen minuttet fraktet vekk i ambulanse.

Etter etappen bekreftet UAE at Petili i en kort tid ble liggende bevisstløs. Italieneren pådro seg en hjernerystelse i velten, i tillegg til at han knakk noen tenner og fikk et dypt kutt under det venstre øyenbrynet. UAE skriver i en oppdatering at tilstanden hans nå er stabil og god og at han kan snakke med legene.

Bora satt press på spurterne

Nede i dalen satt Bora-Hansgrohe farten opp den 5,4 kilometer lange stigningen à 4,5 prosent, med ytterligere noen kilometere i slak motbakke etterpå.

Ønsket med det var å tynne ut feltet for Peter Sagan – som fremdeles jakter sin første etappeseier i årets vuelta etter tre podieplasser så langt.

Farten førte til at bruddet ble kjørt inn. Noen av spurterne, med Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) som det største navnet, falt også av i stigningen, men de kom seg alle opp igjen til hovedfeltet på flata inn mot mål igjen.

Punktering, punktering, punktering

De to siste milene så i utgangspunktet ut til å bli ganske kontrollerte, da det ikke var særlig angrepsvilje i feltet etter at bruddet ble kjørt inn.

Diego Rubio (Burgos-BH) angrep riktignok, men uten at noen av spurtlagene ofret angrepet hans noen undøvendige kalorier.

Stressfaktoren var vesentlig høyere for sammenlagtfavorittene. Først var det Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) som hadde et teknisk problem med drøyt to mil igjen, før tre punkteringer kom på rekke og rad i løpet av et drøyt minutt med 15 kilometer igjen.

Nairo Quintana (Movistar) punkterte først, før Wilco Kelderman (Movistar) gjorde det samme like etter. Og som om ikke det var nok, punkterte også sammenlagtleder Simon Yates (Mitchelton-Scott).

Alle fire fikk god støtte av lagkameratene og ble kjørt opp kort tid etter. Det ble også Rubio, som ble tauet inn med ni kilometer igjen. Dermed ble det en massespurt, hvor Viviani tok seieren.

Tagget med: , , ,

Les også disse