Prøv Procycling Pluss idag

BYTTER LAG: Elia Viviani. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Viviani klar for Cofidis

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.08.19 14:34

Del på    

Får med seg opptrekker Sabatini til det franske laget.

(procycling.no): Patrick Lefevere bekreftet at Viviani var inne i sin siste sesong i Deceuninck-Quick-Step under Tour de France og rapportene fra L’Équipe pekte på at det var Cofidis som ville signere den raske italieneren.

Mandag bekreftet Cofidis selv at Viviani kjører for dem neste sesong. 

– Jeg har fått se, gjennom samtaler med (lagsjef) Cédric Vasseur og Roberto Damiani (sportsdirektør) hvor mye Cofidis ønsket å signere meg og å skape et ambisiøst prosjekt. Jeg setter veldig pris ønsket deres om å skape et godt lag rundt meg og at jeg får med meg min gode venn Fabio Sabatini, sier Viviani i en pressemelding.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Vil revansjere tårene i Wevelgem

Viviani tar dermed over rollen som lagets klare spurter, etter at Nacer Bouhanni nå er på vei vekk etter et par sesonger som ikke huskes best for gode sportslige prestasjoner.

Etter seieren i søndagens Prudential RideLondon-Surrey Classic, fremhevet han at han hadde vunnet tre av de fem klassikerne han gjerne ville vinne (RideLondon, Cyclassics Hamburg og Bretagne Classic).

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Når det kommer til klassikerne, er det to ritt som jeg drømmer om å vinne – Milano-Sanremo og Gent-Wevelgem, sier Viviani, som også har som mål å vinne flere etapper i Tour de France etter at han vant den fjerde etappen til Nancy i år. 

I Gent-Wevelgem har han vært med i seierskampen de siste to årene, hvor man spesielt etter fjorårets utgave kunne se en sønderknust italiener i tårer etter målgang.

Får med seg opptrekkeren

Neste år venter også OL i Tokyo. Viviani vant omnium under OL i Rio de Janeiro i 2016 og laget skriver at han etter planen skal til Japan for å forsvare seieren.

Til Cofidis får han altså med seg Fabio Sabatini. De to har vært lagkamerater i flere år, og Sabatini har vært en viktig opptrekker for Viviani de siste årene. 

Riktignok har Michael Mørkøv nok vært hans viktigste hjelper de siste to sesongene, men dansken blir værende i Deceuninck-Quick-Step, som etter ryktebørsen får Sam Bennett inn som erstatter for Viviani.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse