FORLATER QUICK-STEP: Elia Viviani bytter arbeidsgiver etter årets sesong. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Viviani forlater Quick-Step

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 10.07.19 14:03

Del på    

Lefevere bekrefter at italieneren er ferdig i laget.

(procycling.no): Tidligere denne uken kunne den franske sportsavisen l’Equipe melde at Elia Viviani var på vei bort fra Deceuninck – Quick-Step. En kontrakt med bedre betingelser i Cofidis skulle visstnok være hovedmotivasjonen.

Viviani spurtet til seier på oppløpet i Nancy i går, etter å ha slått Alexander Kristoff med en halv hjullengde, og ifølge Cyclingnews.com har han nå kommet til enighet med det franske laget.

– Jeg har det strålende i laget og vil bli, men må vi komme til en enighet og det gikk ikke, fortalte italieneren på Sporza sitt Tour de France-magasin tirsdag kveld.

Patrick Lefevere bekrefter også at 30-åringen bytter lag etter årets sesong.

– Alle vet at Viviani forlater laget, men jeg må fremdeles betale ham til slutten av desember.

– Rytterne må skape sin egne karrierer, så hvis du kan få mer penger i et annet lag så kan du ikke stoppe dem.

ANNONSE: Følg Tour de France hver dag på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bennett på vei inn

Viviani skal visstnok ønske å få med seg opptrekker Fabio Sabatini til det franske laget, mens Max Richeze skal være på vei til UAE Team Emirates for å gjenforenes med Fernando Gaviria. Samtidig skal Philippe Gilbert være på vei til Lotto Soudal.

– Det er et spørsmål om penger, selvsagt. Jeg har det budsjettet jeg har, men jeg er bokholder og hvis jeg mangler penger på slutten av året så må jeg selv putte inn pengene. Det vil jeg aldri gjøre.

LES OGSÅ: Slik var spillet rundt Kristoffs nye kontrakt

Erstatteren for Viviani virker svært sannsynlig å bli Sam Bennett. BORA-hansgrohe-rytteren var svært skuffet etter å ha blitt vraket til Giro d’Italia, hvor han vant tre etapper i fjorårets ritt. Med press fra den tyske sponsoren for å satse på ryttere fra Tyskland, samtidig som man har Peter Sagan i troppen, blir det mindre og mindre plass til iren.

– Det er unødvendig å si at vi måtte se etter en erstatter for Viviani. Vi tror vi har funnet det i Bennett, fortalte Lefevere til belgisk media.

Bennett har hatt en solid sesong, med åtte seire, blant annet to i Paris-Nice og én i Critérium du Dauphiné.

ANNONSE: Følg Tour de France hver dag på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!