Prøv Procycling Pluss idag

JAKTER SESONGENS FØRSTE: Alexander Kristoff kan ta sesongens første seier på søndag. Foto: David Ramos/Getty Images

Kristoff jakter årets første seier: – Tror det kan bli vanskelig uten opptrekker

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 15.02.20 18:39

Del på    

Nordmannen kan vente seg hard konkurranse fra blant andre Ackermann og Viviani.

(procycling.no): For første gang i karrieren skal 32-åringen kjøre søndagens Clasica de Almería, et spansk éndagsritt som så godt som alltid ender i en massespurt.

Siden 2014 har han hvert år notert seg for minst én seier i februar, og han vil være blant favorittene til å vinne søndagens ritt. Selv virker han riktignok ikke sprudlende optimistisk. 

– Jeg tror det kan bli vanskelig uten en opptrekker. Jeg har ingen opptrekker i dette rittet heller. Men det er sannsynligvis en spurt, så det er jo en mulighet for seier også. Formen føles fin, så det skal ikke stå på den i hvert fall, sier han til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tredjeplass som best fra Valenciana

Med seg til den spanske sørkysten har han Vegard Stake Laengen, Tom Bohli, Yousif Mirza, Valerio Conti, David de la Cruz og Edward Ravasi.

Også i Volta a la Comunitat Valenciana måtte han i stor grad klare seg selv, noe som ga tredjeplass, tiendeplass og fjerdeplass i de tre spurtetappene. 

– Sesongen startet godt. Jeg hadde en god uke i Valenciana og jeg følte meg sterk gjennom rittet. I Almería er det en avslutning som bør passe meg bra, så forhåpentligvis kan jeg ta et steg opp fra forrige uke og komme nærmere seieren, kanskje til og med ta den. Det er et nytt ritt for meg, men vi vet hva vi kan forvente. Startlisten i år ser ganske sterk ut, og det gjør det til en god forberedelse inn mot klassikerne, sier Kristoff i en pressemelding fra UAE Team Emirates.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Brødrene Viviani sammen for første gang

Der Fabio Jakobsen og Dylan Groenewegen dominerte spurtene i Valenciana, er det trolig Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) og Elia Viviani (Cofidis) som blir de to tøffeste utfordrerne.

I likhet med Kristoff er de også begge to uten seier så langt denne sesongen. Ackermann ble noe overraskende henvist til andreplass av Matteo Moschetti i to av Challenge Mallorca-rittene, mens Viviani kjører sitt første ritt i Europa for sesongen, etter å ha startet sesongen i Australia.

Søndagens ritt markerer også en spesiell begivenhet for Viviani, som skal sykle sammen med lillebroren Attilio. Lillebror Viviani kom til Cofidis som stagiaire i fjor høst, og 23-åringen har allerede sikret seg to seirer for det franske laget. 

Elia Viviani fikk det vanskelig i Australia etter å ha veltet kraftig på den andre etappen i Tour Down Under, men melder nå at han er fullt og helt tilbake.

– Dette (Almería og Volta ao Algarve) viktige ritt, spesielt siden Cofidis er veldig synlig i både Spania og Portugal og er hovedsponsoren i Volta ao Algarve. Med dette laget vil vi gjøre alt for å vinne. Jeg er veldig glad for å kunne være på lag med min bror Attilio i Clasica de Almería. Han er i god form og vil definitivt kunne hjelpe meg med å være godt plassert i spurten, sier Viviani i en pressemelding.

På startlista finner vi også blant andre Rudy Barbier (Israel Start-Up Nation), Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), Bryan Coquard (B&B Hotels-Vital Concept), Thomas Boudat (Arkéa Samsic) og Sondre Holst Enger (Riwal Readynez).

Sindre Lunke sykler også rittet for Riwal Readynez.

PS: Clasica de Almeria kan du se på Eurosport Norge og Eurosport Player fra kl. 17:00 søndag. Skaff deg tilgang her!

Tagget med: , ,

Les også disse