SØLVGUTT: Alexander Kristoff snakker med pressen etter å ha spurtet til VM-sølv på Festplassen i Bergen. FOTO: Cornelius Poppe / NTB scanpix

SØLVGUTT: Alexander Kristoff snakker med pressen etter å ha spurtet til VM-sølv på Festplassen i Bergen. FOTO: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Viser en klasse som er ubeskrivelig

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 24.09.17 17:54

Del på    

Landslagssjefen hyller Kristoff etter sølvet i Bergen.

BERGEN (procycling.no): Mange hadde kanskje forventet at det var Alexander Kristoff som skulle få problemer opp Laksebakken, den 1,5 kilometer lange bakken, med 6,4 prosent gjennomsnittlig stigning.

I stedet var det Edvald Boasson Hagen som seilte akterut etter å ha forsøkt å henge på Julian Alaphilippe, da han støtet i bakkens bratteste partier. Da det samlet seg i utforkjøringen, var det Kristoff som hadde kjempet seg med det som skulle være vinnergruppen. Det gjør landslagssjef Stig Kristiansen nærmest stum av beundring.

– Man prater jo for og mot, bredt og alt det der, men vi har jo hatt to våpen. Det er en grunn til at vi har hatt begge som kapteiner. Det er av den grunn at Alex er ekstremt dyktig til å henge og spurte. Det han viser igjen, det er en klasse som er ubeskrivelig. At han klarer… forteller han til procycling.no.

Spilte ut sitt kort

Både Boasson Hagen og Kristoff plasserte seg godt inn i Laksebakken på de avgjørende runde, omkranset av hjelperytterne Odd Christian Eiking, Vegard Stake Laengen og Amund Grøndahl Jansen.

Da Julian Alaphilippe klinket til gjorde Boasson Hagen det han mente var best, og prøvde å holde følge med franskmannen, men i likhet med alle unntatt Gianni Moscon, maktet han ikke.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SÅ NÆR: For det blotte øye var det ikke mulig å skille Peter Sagan og Alexander Kristoff på målstreken på Festplassen. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

– Det var det som var hans greie, hans våpen (å angripe i bakken). Det var der han trodde han hadde størst sjanse. Det er å spille det ut. For Edvald lyktes det ikke og så lyktes det for Alex, er landslagssjefen enkle forklaring.

Kristiansen er nødvendigvis ikke overrasket over at det er Kristoff som sitter igjen og kjemper om gullet i finalen.

– Det er han som har vunnet Flandern og Sanremo for oss tidligere, og tar sølvmedaljen her i en ordentlig slitefinale.

– Ekstremt glad

Drømmen om VM-gull på hjemmebane var svært nær å bli virkelighet, men Sagan klarte å presse sykkelen sin de nødvendige centimeterne foran Kristoff, etter å ha kommet rundt fra hjulet til nordmannen.

– Er du fornøyd?

– Njaajo. Det er ikke gull, men jeg kan ikke si at jeg er mindre fornøyd med sølv. Man jobber for gull, men man er jo også klar over at marginene er så små, at jeg klarer ikke annet enn å være ekstremt glad for den medaljen.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse