SNART FERDIG: Tom Boonen vil jakte sine siste seire som syklist i 2017. Her fra hans forrige seier, i Brussels Cycling Classic. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Selv om jeg vinner, så blir det mitt siste ritt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.01.17 20:30

Del på    

9. april, etter Paris-Roubaix, gir Tom Boonen seg som proffsyklist.

En lang karrière går mot slutten for Tom Boonen. Den 36 år gamle sykkelstjernen er urokkelig i sin sak, Paris-Roubaix 2017 blir Quick-Step Floors-rytteren sitt siste sykkelritt som proff.

– Det begynte å gå opp for meg under verdensmesterskapet at dette ville bli min siste vinter, men jeg måtte velge en dato. Og jeg vil heller velge tidspunktet selv, enn å bli tvunget til å stoppe fordi ting ikke er som de pleier, sa Boonen på Quick-Step Floors sin lagpresentasjon ifølge Sporza.

Til tross for at karrièren ender om kun 88 dager, har Boonen flere mål enn Paris-Roubaix i sin siste sykkelvår.

– Jeg håper å være i god form etter Argentina (Vuelta a la San Juan, journ.anm). Jeg vil prøve å vinne Flandern rundt igjen. Den nye avslutningen er mer eksplosiv, så det blir vanskelig, understreker mannen som har vunnet De Ronde tre ganger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

POPULÆR: Tom Boonen var en ettertraktet mann under Quick-Step Floors lagpresentasjon. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Kan bli historisk

To ryttere har vunnet klassikernes dronning, Paris-Roubaix, fire ganger. Tom Boonen er en av dem. Landsmann Roger De Vlaeminck er den andre. Er Tommeke første rytter inn i velodromen i april, så vil han stå alene som tidenes mestvinnende syklist i Helvete i Nord.

– I Paris-Roubaix har jeg 190 ryttere på hjulet mitt, men sånn har det alltid vært. Selv om jeg vinner, så blir det mitt siste ritt.

Boonen er tydelig på at han vil gi seg mens han enda er i god form. Således ønsker han å forlate sykkelsporten på samme måte som Fabian Cancellara, som tok OL-gull på tempo i sitt siste ritt.

Tornado-Tom var nære sin femte seier i brosteinsrittet i 2016, men den aldrende klassikerstjernen møtte sin overmann i enda eldre Matthey Hayman, inne i velodromen i Roubaix.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OVERRASKENDE VINNER: Matthew Hayman gratuleres av Boonen etter å ha vunnet sin første brostein.  Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– På tide å gjøre andre ting

Med fult fokus på å være i god form i 2017, har ikke Boonen rukket å tenke på livet etter syklingen.

– Det blir en rar følelse, men forhåpentligvis en god en. Selv om jeg vinner så vil det være med blandede følelser. Men jeg har vært proff i 16 år nå, og jeg føler det er på tide å gjøre andre ting.

Før den tid håper han på enda flere triumfer på sykkelsetet.

– Jeg har en god vinter bak meg. Jeg har forberedt meg uten skader, og er i god form. Jeg er sikker på at jeg vil kunne kjempe om seire.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse