SISTE GANG: Tom Boonen vil jakte sin siste brostein under årets Paris-Roubaix. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

– Jeg kan vinne Paris-Roubaix

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.02.17 11:10

Del på    

Tom Boonen tror på seier i sitt siste ritt som proffsyklist.

(procycling.no): Tom Boonen og Fabian Cancellara sin regjeringstid i brosteinsmonumentene går mot slutten. Den sveitsiske tempogiganten forlot sykkelsporten i 2016 på mesterlig vis, med tempogull i OL i Rio. I 2017 er det Spartacus sin belgiske rival som takker for seg. Den nå 36 år gamle Boonen har tro på seier i det som blir hans siste ritt. Paris-Roubaix 2017 blir den belgiske brosteinkunstnerens svanesang.

– Vinteren har vært god, og jeg er i veldig god form. Så ja, jeg tror på at jeg kan vinne Paris-Roubaix en siste gang, sier Boonen til belgiske RTBF. Om Tornado Tom tar med seg en femte brostein fra Roubaix, vil han stå alene som den syklisten med flest triumfer i brosteinsrittet.

Bedre enn i 2016

I 2016 var Mathew Hayman (Orica-Scott) overraskelsesmannen som spurtslo Boonen i velodromen i Roubaix. Nå forteller Quick-Step Floors-rytteren at formen ikke var på topp under fjorårsutgaven av Helvete i Nord.

– Jeg kan gjøre det enda bedre enn i fjor. Da var jeg ikke i toppform, og jeg klarte allikevel å ende på andreplass, og var nære på å vinne. Det handler mye om innstilling. Det ligger ikke bare i beina, men også i hodet, poengterer Tommeke, som tok sin forrige seier i Roubaix i 2012.

Om det blir seier eller ei, 9. april er det slutt for Boonen.

– Når jeg krysser målstreken er det ingen tvil om at jeg vil kjenne på ulike følelser, innrømmer 35-åringen, men understreker at nostalgien ikke har satt inn helt enda.

– Mange snakker om at karrièren går mot slutten, men det er normalt. Jeg fokuserer bare på arbeidet mitt. Under VM tenkte jeg litt på at det var mitt siste verdensmesterskap, så kom min siste vinterpause, men etter at jeg kom i gang med treningen har jeg ikke hatt tid til å tenke på det.

Ser fram til et nytt liv

Klassikerkongen forventer en vemodig avskjed med sykkelsporten, men han gleder seg likevel til sin nye hverdag.

– Jeg skal prøve å ikke legge på meg fem kilo med en gang, men det blir ikke lett! Jeg tror at jeg gir meg på et godt tidspunkt. Jeg elsker fortsatt sykkelsporten, og selv om jeg ikke vil kjøre fem timer om dagen, vil jeg fremdeles sykle med venner og familie. Om jeg så legger på meg litt, så er ikke det noen katastrofe. Men ti kilo, det blir for mye, spøker Quick-Step-rytteren.

Den tidligere verdensmesteren ser også fram til en kalender med færre reisedøgn.

– For første gang i mitt liv kommer jeg til å være på ferie med min familie i juli. Det gleder jeg meg til.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse