MED VIDERE: Damien Howson har levert solid i flere år i Mitchelton-Scott. Foto: Michael Steele/Getty Images

Viktig hjelper forlenger med Mitchelton-Scott

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 6.11.18 21:55

Del på    

Damien Howson vil fortsette utviklingen i det australske laget.

(procycling.no): Damien Howson forblir i Mitchelton-Scott. Laget offentliggjorde tirsdag at australieren forlenger kontrakten sin med hjemlandets WorldTour-lag ut 2020.

26-åringen har syklet hele sin profesjonelle karriere for Australia-laget, etter å ha steget opp til proffrekkene i 2014. Nå går Adedlaide-syklisten mot sitt sjette og syvende år i laget.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg har vært her i fem år nå, og har et godt forhold til alle her. Jeg lærer stadig mye om hva jeg er kapabel til, og også hva laget forventer ut ifra retningen laget er på vei, sier Howson i en pressemelding.

Laget har sakte, men sikkert, utviklet seg til å bli et realt Grand Tour-lag. Og Howson har også klart å ta steg etter steg. I 2016 var den solide rouleuren avgjørende for at Esteban Chaves klarte å klatre opp på tredjeplass i Vuelta a España. Howson var også med på laget som hjalp Simon Yates til lagets første Grand Tour-seier i samme ritt to år senere. Han har også fått plass på Tour de France-laget to år på rad. I dog endte det tidlig grunnet skade, men australieren ble klar igjen til La Vuelta.

– Damien har vært med dette laget siden han ble proff, så vi er veldig glade for å annonsere at han vil fortsette karrièren her, forteller sportsdirektør Matt White.

– Han fullførte ikke Tour de France på grunn av skade, så opptredenen i vueltaen var en ny fin sjanse for ham til å gjøre en Grand Tour og bli mer komfortabel i rollen. Å være del av et vinnende Grand Tour-lag er helt spesielt, og jeg er sikker på at han lærte mye av det.

Tagget med: , , , ,

Les også disse