TRIPPEL: Coop-ØsterHus varmet lørdag opp med Nordsjørittet før dagens NorgesCup, og tapetserte like greit pallen. Foto: Malene Ausland, Team Coop

Viktig helg for Coop-ØsterHus

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 12.06.16 00:11

Del på    

– Vi ønsker selvsagt å kjøre bra på hjemmebane.

(procycling.no): I Stavanger-området handler alt om sykkel denne helgen. Lørdag var det Nordsjørittet som var den store happeningen, også for de i Coop-ØsterHus. Rogalands-laget stilte med fem mann til start og dominerte.

Til slutt stod det tre blåkledde på pallen. Håvard Blikra vant, etter å ha kommet til mål alene sammen med August Jensen. Et par minutter senere kompletterte Ole Andre Austevoll pallen og sikret trippel Coop-ØsterHus.

– Coop er jo inne som sponsor hos oss, men de er også inne i Nordsjørittet. I tillegg har de også hatt veldig mye fokus på rittet innad i Coop-systemet, så de hadde en 50-60 stykker som syklet selv, forteller sportsdirektør i laget, Olav Aleksander Benjaminsen, til procycling.no.

Sandnessjøværingen har jobbet med å promotere lag og sponsorer i dag, og har stått på stand for laget, sammen med Tour des Fjords og Spinn Sykkelshop, hvor de blant annet har vist frem sykler og biler fra laget.

Nordsjørittet har vokst seg stort på svært kort tid, og man regner med at det var over 7000 deltakere til start i turrittet lørdag. Selv om det er NorgesCup i Sandnes i dag, har det ikke vært hovedfokus i laget.

– Det største fokuset denne helgen er faktisk på Nordsjørittet.

Terrengrittet betyr svært mye for sponsoren Coop, og Benjaminsen var fornøyd med at guttene hans lyktes. Ikke bare vant de eliteklassen, men de satte også bestetid i årets utgave.

– Det ble jo bestetid, selv om forholdene var mye bedre tidligere på dagen. Så lenge man vinner, så er det alt Coop bryr seg om, sier han og trekker på smilebåndet.

Stiller med fullt lag
NorgesCupen, som går i Sandnes-området i dag, er en del av Jæren sykkelfestival. På Forus i Stavanger syklet man lørdags kveld gateritt, også som en del av sykkelfestivalen. Her var til slutt Kristoffer Halvorsen (Team Joker) raskest, foran Andreas Erland (Team Sparebanken Sør), mens Coop-ØsterHus’ Andreas Sandnes Olsen kapret tredjeplassen.

– Vi må si oss fornøyd med det, så får vi se hvordan det går i morgen. Andreas begynner å bli bra nå. Nå går han inn i NM-uka på hjemmebane med god selvtillit.

I dag står det 140.7 kilometer (syv runder à 20.1 kilometer) på programmet i NC 3 Sandnes, og Coop-ØsterHus stiller med maks antall ryttere. Oscar Landa, Magnus Børresen, Andreas Sandnes Olsen, Håvard Blikra, Ole Andre Austevoll og Krister Hagen er de utvalgte.

Dermed er det et svært slagkraftig lag som stiller til start i Sandnes sentrum.

– Vi stiller til start med seks mann og det er hjemmebane. Det betyr jo at vi er interessert i å kjøre bra, selvfølgelig. Nå har vi jo sett tidligere at innskrenkningen av kontinentallagene (regelinnføring som gir maks seks ryttere til start, journ.anm.) ikke betyr at man ikke kan ta trippelt. Det viste jo Joker i forrige NorgesCup, men sånn sett er det ikke noe mål å ta trippel, men vi ønsker jo å gjøre det bra når vi først stiller til start med seks mann.

Benjaminsen håper at fulltallig lag kan spille til deres fordel, spesielt med tanke på at de andre kontinentallagene stiller med færre ryttere. Sparebanken Sør har bare tre mann til start, og er uten sammenlagtleder i NorgesCupen Trond Håkon Trondsen. 22-åringen er ute med et brudd i ryggen, ifølge landevei.no. Team Joker og Team FixIT.no stiller også med tre mann, mens Ringeriks-Kraft kjører ritt i Danmark i helgen.

Med et flatt ritt og værmelding som melder om fint vær og lite vind, er det ikke lett å legge noen spesifikk taktikk. NorgesCupen i Sandnes ender ofte i massespurt, og Benjaminsen har ennå ikke lagt noen slagplan.

– Vi tar en prat før start, og så ser vi hvordan gutta er etter Nordsjørittet. Faktisk så veltet både Håvard (Blikra) i dag, så vi må se hvordan ståa er.

Trenger poeng
Flere av Benjaminsens ryttere er i poengnød før gaterittet i NM. Her får de 60 best plasserte på NCF-rankingen starte. Er man utenfor må man stå på venteliste for å få delta, og er avhengig av andre som ikke velger å benytte seg av startplassen sin.

Coop-ØsterHus har god tradisjon for å kjøre godt under gaterittet i NM. I fjor ble Håvard Blikra nummer to på Lillehammer, mens året før vant han, da laget tok trippel.

Derfor håper Benjaminsen og gutta at de kan ta med seg litt poeng i dagens NorgesCup, for å sikre plass i startfeltet til gaterittet i Bodø, fredag 24. juni.

– Gutta trenger en god oppkjøring nå inn mot NM, og de er sultne med tanke på å få poeng til gaterittet.

Sesongen så langt oppsummerer Benjaminsen som solid.

– Vi hadde en veldig god start i Portugal. Vi har kjørt mye bra og hatt stabile resultater, men vi har jo kun den etappeseieren med August og sammenlagt der.

Først og fremst har han latt seg imponere mest av Krister Hagen, som har levert på svært høyt nivå i flere UCI-ritt denne våren. Spesielt bemerkelsesverdig var gjerne 7. plassen i Volta Limburg Classic, hvor han blant annet gav Philippe Gilbert og Rick Zabel (BMC) konkurranse helt til døren.

– Krister er jo rett og slett bare helt rå om dagen. NorgesCup-seier henger kanskje ikke like høyt som en UCI-seier, men vi får se.

PS: I kvinneklassen av Nordsjørittet ble det trippelseier også til Team Hitec Products. Der gikk Emilie Moberg til topps foran lagvenninnene Julie Leth og Ingrid Lorvik.

Gateritt i Stavanger
Jæren sykkelfestival ble som sagt innledet med gateritt på Forus i Stavanger i dag, hvor man syklet en rundløype på 1,7 kilometer. Løypen var teknisk, med en rekke 90 graders svinger.

I kvinner senior ble det hjemmeseier til Janicke Gunvaldsen, som sykler for Team Hitec Products. Hun vant foran Stine Borgli (Bryne CK) og Vibeke Dybwad (CK Victoria).

I menn junior var det den raske herremannen Joachim Kjemhus (Sandnes SK), som suste inn til hjemmeseier foran Christoffer Gibson (Horten SK) og Mikkel Eide (Glåmdal SK).

I kvinner junior stilte bare to jenter til start, og det var til slutt Hedda Wallstrøm Johansen (Grenland SK) som vant, foran Julie Fatnes (Sandnes SK).

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse