ALDRI TRUET: Den gule ledertrøya satt fjellstøtt på Egan Bernal opp det siste fjellet i Tour de France 2019. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

«Vidunderbarnet fra Zipaquirá blir en legende»

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 27.07.19 18:19

Del på    

Bernal-feber i Colombia etter at 22-åringen sikret den gule trøya.

(procycling.no): Lørdag var Egan Bernal bunnsolid opp hele den 33,4 kilometer lange stigningen til Val Thorens. Nå gjenstår kun søndagens sjarmøretappe til Paris før en colombiansk syklist vinner Tour de France for første gang. I hjemlandet til 22-åringen har festen allerede startet.

«¡EL TOUR ES NUESTRO!» konkluderer El Tiempo. Touren er vår.

«Vidunderbarnet fra Zipaquirá blir en legende», fortsetter hyllesten av Team INEOS-rytteren i samme avis som holder til i Cundinamarca. Samme departement der hjembyen til den vordende Tour de France-vinneren, Zipaquirá, ligger.

Hele det søramerikanske landet er farget i gule typer etter lørdagens avgjørende fjelletappe.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

«Endelig! Den gule drømmen ble oppfylt: Egan Bernal er virtuell Tour-mester!», lyder overskriften fra El Colombiano.

Presidenten i Colombia, Iván Duque, hyller folkehelten på Twitter. Men glemmer ikke andre colombianske storheter.

– Etter det som skjedde i touren i dag så er Egan Bernal i ferd med å bli kronet som vinner av verdens viktigste sykkelritt. Det fyller alle colombianeren med følelser av glede. Takk til ham og til Nairo Quintana og Rigoberto Uran og alle våre store ryttere, skryter presidenten.

Med Uran på syvendeplass og Quintana på plassen bak har den sykkelgale nasjonen tre mann på topp ti. Både Uran og Quintana har andreplass fra Tour de France tidligere i karrieren. Men unge Bernal ble altså landets første vinner.

Artikkelen fortsetter under bildet!

DOBBELTSEIER: Egan Bernal og Geraint Thomas trillet sammen over målstreken på Val Thorens. De blir nummer en og to i Tour de France 2019. Foto: by Justin Setterfield/Getty Images

Thomas: – Herregud, han er bare 22

Fjorårets vinner havnet i skyggen av supertalentet fra Colombia i år. Dermed fikk Geraint Thomas en liknende opplevelse som Chris Froome fikk i 2018; regjerende mester, men nest best på laget.

– Jeg hadde lyst til å vinne. Men jeg kan være fornøyd med at jeg gjorde alt jeg kunne for å være her i så god form som mulig. Noen ganger er det bare ikke ment å skje, sier Thomas i intervju vist på TV 2.

Men sure miner er det ikke. Det er ikke bare colombianere som hyller Egan Bernal denne lørdagen.

– At det er Egan som slår meg det gjør det ok. Om det var et annet lag ville det vært en stor skuffelse. Måten laget har vært på har vært utrolig. Det kunne ikke vært en bedre fyr. Så vennlig og en fornøyelse å kjøre med. Herregud. Han er bare 22, påpeker fjorårsvinneren.

Etter søndagens etappe til Paris vil Bernal være tidenes tredje yngste Tour de France-vinner. Henri Cornet var 19 år da han vant Tour de France i 1904 mens Francois Faber var et par dager yngre enn Bernal da han gikk til topps i 1909.

Dermed er Bernal den yngste vinneren på 110 år. Nå er spørsmålet: Hvor mye kan Bernal vinne?

– Jeg er ikke sikker. Jeg vil ikke si ting for å skape overskrifter og legge press på ham. Men han er 22. Han har ti gode år foran seg. Han kan bli tidenes beste. Froome er kanskje den beste Grand Tour-rytteren nå med det han har vunnet og stabiliteten han har hatt. Jeg tror Egan kan bli like god, eller kanskje enda bedre, spår Thomas.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse