FORRIGE SEIER: 16. juli 2016 var forrige gang Mark Cavendish vant i Tour de France. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

– Vi vet han kan slå alle sammen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.06.18 11:01

Del på    

Dimension Data tror Mark Cavendish kan ta tilbake spurt-tronen i Tour de France.

(procycling.no): Dimension Data sliter med å få fart på 2018-sesongen. Kun tre triumfer har det blitt på årets seks første måneder, og ingen av dem på WorldTour-nivå. Edvald Boasson Hagen tok  en etappeseier i Tour of Norway, mens Ben O’Connor imponerte med triumf i Tour of the Alps.

Årets første seier kom i Dubai tour, da Mark Cavendish slo Nacer Bouhanni og Marcel Kittel på den tredje etappen. Men etter det har bremsene subbet gjennom hele sesongen. 33-åringen har ikke vært i nærheten av seier siden midten av februar. Ingen krise, mener Dimension Data sin sportsdirektør Rolf Aldag.

– Det har skjedd mye i livet hans. Han har blitt far igjen blant annet, ytrer Aldag overfor Cyclingnews. Tyskeren kjenner Cavendish godt, og han mener at briten skal bli klar til Tour de France.

– Det var viktig å gi ham litt plass da det skjedde. Han dro tilbake til Italia og startet å trene. Siden har han sett bra ut. Han vil kjøre i Slovenia og i Adriatica. Han ser virkelig bra ut, og jeg kan ikke huske å ha sett ham så bra trent gjennom et år. Han har holdt på motivasjonen og moralen. Selv når han har hatt noen kilo for mye har han holdt hodet hevet og trent godt, konstaterer sportsdirektøren.

Jakter Merckx

The Manx Missile har tatt 30 etappeseirer i Tour de France. Kun Eddy Merckx har flere med sine 34. I 2017 håpet Cavendish å knappe innpå, i en spurtvennlig Tour de France. Dog endte det i barrièrene etter et uheldig møte med Peter Sagan på den fjerde etappen. Hverken Cav eller Sagan startet den neste etappen.

Til tross for at han kun har tatt to seirer siden starten av 2017, føler Aldag seg trygg på at Mark Cavendish fremdeles er blant verdens beste spurtere.

– Jeg er ganske optimistisk og tror han kommer til å være der når touren starter. Om vi gjør som vi skal, så vet vi at han kan slå alle sammen, hevder Aldag.

– Det handler ikke om å slå dem før touren, men å få rutiner og forberedelser på plass. Så kan man dra til Tour de France.

Opptrekket rundt Cavendish i Tour de France er ikke bestemt, men i kamp med lag som Quick-Step Floors kan fort Dimension Data komme til kort. Det stanset dog ikke Cavendish fra å ta fire etappeseirer i 2016.

– Han har en stor fordel som banerytter. Han klarer å spurte alene, så lenge du får ham inn i finalen. Det kan hende vi ikke vil kjøre dragrace med de andre opptrekkene i touren helt til de siste 200 meterne. Men det er vel kanskje ikke en overraskelse, beretter Aldag nøkternt.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse