TO GODE KORT: Tobias Foss og U23-mester Torjus Sleen utgjør de norske kapteinene på lørdag. Andreas Leknessund er den tredje. Foto: Jan Brychta/Uno-X Norwegian Development Team

– Vi skal være med å kjempe om seieren

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.04.19 19:17

Del på    

Tobias Foss ser fram til hardkjør i Liège-Bastogne-Liège Espoirs.

(procycling.no): En nordmann har aldri stått på podiet i U23-utgaven av Liège-Bastogne-Liège. Lørdag sykler Uno-X Norwegian Development team det 171,4 kilometer lange rittet med et lag som har flere kandidater til å nettopp klare den bragden.

Den aller heteste av dem er kanskje Tobias Foss. 21-åringen har gledet seg til Liège-Bastogne-Liège Espoirs.

– Det er et av vårens høydepunkter for vår del. Det er et fint ritt og en løype som passer oss bra. Jeg føler at formen har holdt seg stabil og fin. Ting er i god rute. Jeg tror ikke det skal stå på det, sier Tobias Foss til procycling.no om egen status kvelden før U23-rittet sykles for 34. gang.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Lagkompisene har han også tro på. Sammen med formsterke Andreas Leknessund og U23-mester Torjus Sleen utgjør Foss en tredjedel av den norske kerberos.

– Vi vil nok ha både meg, Andreas og Torjus med i avslutningen regner jeg med. Da har vi tre mann å spille på. Vi får en fin mulighet til å spille ut hverandre og øke sjansene våre for å vinne. Ingen av oss er noen skikkelige avsluttere, konstaterer Vingrom-syklisten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORMSTERK: Andreas Leknessund har blitt nummer to i både Gent-Wevelgem og Circuit des Ardennes i løpet av de siste tre ukene. FOTO: Sykling.no

Håper på hardkjør

21-åringen var blant de største favorittene i U23-utgaven av Flandern rundt, men da en større gruppe samlet seg inn mot Oudenaarde var Foss satt sjakk matt. Hva som er det beste scenarioet for ham selv på lørdag er han klar på.

– Et hardt ritt. Hele veien. At det blir et utskillelsesritt, og at man treffer på angrepet. Holder av og holder av, så klinker man til i finalen. Det må bli det som er mest optimalt, skildrer Uno-syklisten.

Den mytiske La Redoute-bakken møter de unge og lovende rytterne med 46,5 kilometer igjen. Da er finalen for alvor i gang.

– Jeg tror nok akkurat den bakken blir en del av utskillelsen. Det er fortsatt et stykke igjen til mål. Men det er nok ikke bare oss som vil kjøre fort opp der. Det gjelder bare å være med, enten over toppen eller innover hva status er da.

Côte des Forges følger med 34 kilometer til mål, så kommer Côte d’Olne før de to siste milene.  Siste kategoriserte stigning har sin topp kun 3,9 kilometer fra målstreken i Blegny.

– Skal avslutte vårsesongen bra

Foss har levert på et langt mer stabilt i sesongenes første måneder enn han gjorde i 2018. I 2.2-rittet Volta ao Alentejo var Uno-X-rytteren langt framme på hver eneste etappe. Han vant ungdomstrøya og ble fjerdemann i sammendraget. I talentutgaven av Gent-Wevelgem ble det en ny fjerdeplass, før han leverte enda en fjerdeplass i etapperittet Le Triptyque des Monts et Châteaux.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg har kommet bra i gang egentlig. Fått et par gode ritt og kost meg. Så skal jeg avslutte vårsesongen bra i morgen tipper jeg. Så skal jeg omstille meg til etapperittene som kommer, som skal passe meg enda bedre. Det lukter at det blir en god sesong, beretter Oppland-talentet.

– Jeg er mest fornøyd med at jeg har klart å ha det gøy i ritt og hevdet meg i de fleste rittene jeg har stilt opp i. Portugal var en kul opplevelse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HARDKJØR: Tobias Foss håper på en krevende utgave av klassikerrittet. FOTO: Jan Brychta/Uno-X Norwegian Development Team

Lørdag venter en av hans beste sjanser så langt til å ta årets første triumf.

 – Vi skal være med å kjempe om seieren. Vi er blant de sterkeste og er blant vinnerkandidatene. Så er vi vel absolutt fornøyde om vi ikke får seieren og, men en hederlig plassering. Men vi stiller alltid opp for å gjøre det så bra som mulig.

– Hva vil det bety om det er du som vinner?

– Det vil bety veldig mye. Jeg har vært close på et par ganger nå, så det hadde vært gøy om det løsnet skikkelig. Jeg er jo ikke en gutt som vinner mye, så det hadde vært stas det.

Uno-X stiller med Tobias Foss, Torjus Sleen, Andreas Leknessund, Jonas Iversby Hvideberg, Idar Andersen og Sindre Kulset i lørdagens Liège-Bastogne-Liège Espoirs.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse