UTVIKLENDE: Erik Nordsæter Resell

UTVIKLENDE: Erik Nordsæter Resell, Andreas Leknessund og Torjus Sleen feirer sistnevntes U23-tittel i Sandefjord. Konkurrentene hadde lite å stille opp med mot 9 ryttere fra det norske kontinentallaget på startstreken. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Vi kjører egentlig perfekt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.06.18 20:06

Del på    

Uno-X stakk av med alle medaljene i U23-klassen.

SANDEFJORD (procycling.no): Konkurrentene fikk et forvarsel om hva som ville komme, da Uno-X plasserte hele laget i front av hovedfeltet og inviterte til knallhardt kjør ved passering Mokollen på andrerunden.

Det førte til kaos i hovedfeltet, og en hel del ryttere som hang med nebbet alt etter 18 av 144 kilometer.

– Det var et lite overraskelsesmoment vi hadde i starten der. Vi visste det kom til å være litt vind og at mange ville se på oss underveis, så da satte vi fullt trøkk alt på den første runden. Det er en ting å utnytte situasjonen underveis, men måten vi spilte kortene på i dag, var rett og slett utrolig bra lagarbeid, sier sportsdirektør Leonard Snoeks til procycling.no.

Fikk konkurrentene på defensiven

Runden etter angrep Andreas Leknessund, og han ble liggende i tet dypt inn på sisterunden.

Den temposterke tromsøværingen var den perfekte kandidaten til et slikt stunt. At det ble såpass vanskelig å kjøre ham inn igjen, åpnet opp andre muligheter for Uno-X-laget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HARDKJØR: Alt på den første ordinære runden, sørget Uno-X for at det gikk utrivelig fort opp Mokollveien. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Rasmus Tiller klinte til i bunnen av Mokollen på sisterunden og jaget videre i bøkeskogen på toppen. Det bidro til å hente inn Leknessund, men over toppen av en slakere motbakke noen små kilometer fra mål, hadde Iver Skaarseth kjørt seg opp til tetgruppen, og han fikk Torjus Sleen på bakhjulet.

Det var et av mange angrep fra Uno-X-maskineriet mot slutten, og ettersom man i tillegg hadde tvunget Tiller (Joker Icopal) og Håkon Lunder Aalrust (Team Coop) til å jobbe, skulle angrepet vise seg å bli avgjørende.

Satset medaljesjansen

Den av konkurrentene som til slutt dro til, ville også gjøre det med visshet om at kontrastøtene kunne bli fatale. Joker Icopal-rytteren kom likevel fram til at løsningen var den beste, mot å se førsteårsrytteren i U23-klassen styre inn til overlegent gull, og heller sikte inn mot trøstepremiene.

– Det var én ting som gjaldt her i dag, og det var seieren. Jeg følte egentlig ikke at jeg hadde så mye å tape, fortalte Tiller etterpå.

Skaarseth og Sleen kunne ingen ta igjen. Den ett år yngre lagkompisen, lot Sleen få passere målstreken først.

Bak de to fikk Syver Wærsted endelig gjøre det han hadde sittet og spart krefter til hele dagen, nemlig å utmanøvrere Tiller på oppløpet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FØRST OVER STREKEN: – Iver har nok ett år igjen å gjøre det på, fleipet Torjus Sleen etter at han fikk æren av kjøre inn U23-tittelen til Uno-X-laget. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Dermed ble det både gull, sølv og bronse til Uno-X, og rekkefølgen på de som kom først over streken, var egentlig revnende likegyldig.

– I dag gjorde alle det de skulle, vi hadde bra kontroll og Andreas var jævlig sterk. Hadde vi ikke hatt han der, hadde det vært vanskeligere. Vi satte de andre litt sjakkmatt, sier Torjus Sleen til procycling.no.

– Hva skal konkurrentene si i dag da? Hadde de det bare kjipt eller følte de det var muligheter.

– Jeg tror de hadde det ganske kjipt. De hatet litt på oss underveis, men det er sånn det blir. Vi hadde så mange på start og vi hadde favorittstempelet. Da måtte vi prøve å gjøre noe så folk ble slitne. Så fikk vi satt press på dem skikkelig tidlig. I dag kjører vi egentlig helt perfekt.

Wærsted fikk spare krefter

Det var ekte seiersglede å spore i Uno-X-leiren, etter at Wærsteds seier under Ringerike Grand Prix ble fulgt opp med en trippel under selve kjernevirksomheten i satsingen deres.

Det ble brølt godt nedover Jernbanealleen når 21 år gamle Wærsted spurtet inn bronsemedaljen.

– Forventningen var jo at vi skulle vinne, men vi hadde ikke forventet å ta tredobbelt. Vi hadde i utgangspunktet tente at det kom til å bli en spurt, kanskje i en mindre gruppe. Der det kanskje ville komme til å handle om meg Tiller, men det viste seg jo at det ikke ble sånn. Vi tar tredobbelt, og det er vi sinnssykt fornøyde med.

Sleen: – Ekstra spesielt

Spurten om gullet ble de frammøtte i duskregnet i hvalfangerbyen spart for. Til gjengjeld fikk de se en oppvisning i godt lagarbeid.

Leknessund ble kåret til den mest offensive rytteren i feltet, noe som egentlig ga fire Uno-X-ryttere på podiet.

Med Skaarseth og Wærsted på hver sin side, innrømmet også Sleen at det betød mye for ham å trekke den norske mestertrøya over skuldrene.

– Det betyr veldig mye for meg, absolutt.

– Jeg kommer fra Revetal, og det er jo bare to-tre mil borti veien her. Det gjør det ekstra spesielt.

– Så den meldte du at du skulle ha på slutten der?

– Det ble litt sånn. Jeg hadde mest krefter igjen og jobbet mest på vei inn mot mål. Iver (Skaarseth) har enda ett år igjen i U23-klassen, så han får ta den neste gang, sier Sleen.

Utvikler seg i ekspressfart

Etter at nyheten om at Uno-X skulle støtte et lag på kontinentalnivået ble gjort kjent i forbindelse med Tour des Fjords i 2016, har laget tatt sjumilssteg mot toppen av norsk sykkelsport.

Kurt Asle Arvesen og Stig Kristiansen har blitt hentet inn. Laget har til og med pusset opp en lagbuss, som står i stil med ambisjonene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DAGENS TRIPPEL: Iver Skaarseth, Torjus Sleen og Syver Wærsted. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

I tillegg hentet man Tobias Foss og Anders Skaarseth fra Joker-Icopal. Etter første halvdel av sesongen begynner man å se konturene av noe stort i ledelsen, som selvsagt også inkluderer sportsdirektør Leonard Snoeks.

– U23-klassen er selvsagt viktig for oss. Det er der utøverne og kjørestilen deres skapes. Denne gangen fikk vi brukt samtlige ryttere på laget offensivt, og nå ser gutta selv at det er mulig. Det bygger mye selvtillit for dem, og det er selvsagt viktig, sier Snoeks.

PS: NM i Sandefjord fortsetter med lagtempo tirsdag, individuell tempo torsdag, gateritt fredag og fellesstart i eliteklassen neste søndag.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse