IRRITERT: Vincezno Nibali var særdeles irritert på Chris Froome etter den sjette etappen i Tour de France. De ble dog raskt venner igjen. Foto: Stefano Rellandini (Scanpix/Reuters)

IRRITERT: Vincezno Nibali var særdeles irritert på Chris Froome etter den sjette etappen i Tour de France. De ble dog raskt venner igjen. Foto: Stefano Rellandini (Scanpix/Reuters)

- Vi er syklister, ikke fotballspillere

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 9.07.15 20:12

Del på    

Nibali raste mot Froome etter velt. Så tok de en prat.

LE HAVRE/OSLO (procycling.no): Vincenzo Nibali var blant de som veltet i etterdønningen av Tony Martins krasj på den sjette etappen av Tour de France.

En kjedereaksjon startet da Martin lente seg over franskmannen Warren Barguil. Giant-rytteren hadde lite annet å gjøre enn å bli med på tyskerens bevegelse.

Det var dårlig nytt for Nibali. Italieneren, som lå side om side med Barguil, havnet nederst i haugen.

Chris Froome på sin side var dyktig som klarte å holde seg på sykkelen da Nibali dunket hardt i hans venstre side.

Les mer: Tony Martin brakk kragebeinet

Etter etappen oppsto en uvanlig scene. Froome gikk nemlig rett inn på Astana-bussen, et sted han egentlig ikke skal være.

Skyldte på Froome
Etterpå forklarte briten hvorfor han hadde tatt seg inn på rivalens territorium.

– Det var litt forvirring rundt hvem som skapte krasjen, og jeg ville oppklare det med Astana og Nibali. Det var definitivt ikke meg, skriver Froome på Twitter.

Nibali trodde at det var briten som hadde forårsaket velten.

Det var dog ikke tilfelle, da velten startet med at Tony Martin traff bakhjulet til Bryan Coquard og mistet balansen.

– Etter velten trodde jeg det var Froomes feil. Men så kom han til meg og vi fikk oppklart det og sagt beklager, twitret italieneren.

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

FIKK SKYLDEN: Vincenzo Nibali var sikker på at det var Chris Froome som forårsaket velten. Det gjorde at briten tok turen til Astana-bussen etter målgang. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Forvirret
Italieneren var rett og slett forvirret etter etappen.

Han skjønte lite av velten opp den siste bakken.

– Lagene vil alltid ligge i front. Det er vanskelig å være skikkelig godt plassert, sa Nibali til pressen etter målgang.

– Jeg forstår ikke helt hvordan vi plutselig befant oss i et slikt kaos. Jeg skjønner det ikke.

Fjorårsvinneren pådro seg ingen større skader i velten.

– Jeg er OK. Jeg har bare litt vondt i leggen og skulderen. Det er alltid et problem å velte. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg vet at det skjedde fra venstre til høyre og at jeg falt over Froome, som var til min høyre. Jeg tror Barguil var den som falt over meg. Jeg er ikke sikker.

– Jeg var veldig sur
Etter å ha snakket med Froome og tatt seg en dusj, skjønte italieneren litt mer.

– Det virket som at det var Froome som gjorde at jeg veltet. Jeg var veldig sur på ham, men jeg så på video og han kom på bussen. Da beklaget jeg meg, sier Nibali ifølge cyclingweekly.

– Om vi gjorde opp? Ja, vi er syklister, ikke fotballspillere.

Der hvor Froome på mirakuløst vis klarte å klikke ut av pedalen og holde seg på hjulene, kjørte konkurrentene Nairo Quintana og Tejay Van Garderen rett inn i rytterne som lå på bakken. Begge kom fra det uten særlig skader.

– Det er et overfladisk slag, og jeg håper albuen er fin igjen i morgen. Jeg har det greit, nå rett etterpå merker jeg ingenting, så jeg håper det er OK, sier Quintana.

Verre gikk det for Tony Martin. Sammenlagtlederen brakk kragebeinet.

Tagget med: , , ,

Les også disse