Prøv Procycling Pluss idag

KAPTEINSKVARTETT: Yves Lampaert, Philippe Gilbert, Zdenek Stybar og Niki Terpstra vil alle vinne Flandern rundt. Foto: Tim de Waele

– Vi er alle på samme nivå

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.03.18 12:32

Del på    

Quick-Step Floors med luksusproblem før Flandern rundt.

(procycling.no): De fleste WorldTour-lag har en klar kaptein gjennom brosteinssesongen. BMC kjører for Greg Van Avermaet, Bora-Hansgrohe har verdensmester Peter Sagan, AG2R setter sin lit til den belgiske mester Oliver Naesen, mens UAE Team Emirates håper på Alexander Kristoff.

Ulveflokken, som de liker å kalle seg selv, i Quick-Step Floors har ingen så klar alfahann. Fire mann kjemper om plassen på toppen. Til tross for at Philippe Gilbert er den eldste i kvartetten, fremstår beina til den 35 år gamle vargen som langt fra grå. Belgieren ble beste Quick-Step-rytter i brosteinsåpningen, og tok andreplassen i E3 Harelbeke.

Da var kun Niki Terpstra bedre. Nederlenderen var mannen som trillet over målstreken 20 sekunder foran Gilbert i E3, mens i Le Samyn var det 24 sekunder som skilte de to. Også da vant Terpstra.

Forrige gang Zdenek Stybar vant et sykkelritt, som ikke var det tsjekkiske mesterskapet, var i Tirreno-Adriatico 2016. Men til tross for få seirer, er 32-åringen alltid en mann å regne med i klassikerne. I Dwars Door Vlaanderne viste han enorm styrke opp Taaienberg. Greg Van Avermaet forsøkte å følge, men han var ikke i nærheten av å holde bakhjulet til Stybar.

Dog var det ikke mannen som var først opp Boonenberg som stakk av med seieren. Den yngste av de fire, Yves Lampaert, vant for andre år på rad i Waregem etter å ha utmanøvrert Edvald Boasson Hagen i finalen. 26-åringen er full av selvtillit etter seieren.

– Vi er alle på samme nivå, konstaterer Lampaert til Cyclingnews.

Søndag kommer det som kanskje er årets viktigste ritt for Lampaert og hans belgiske lag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

REGJERENDE MESTER: Philippe Gilbert vant Flandern rundt 2017 for Quick-Step Floors. FOTO: © Tim De Waele

Fire kapteiner

Til den 102. utgaven av myteomspunnede Flandern rundt kommer Quick-Step Floors med de fire som sine ledere.

– Jeg reiser med den posisjonen jeg har. Jeg føler meg veldig sterk, men hele laget er veldig sterkt. Vi kan reise dit igjen med fire mann som ledere. Det blir Terpstra, Stybar, Gilbert og meg, bedyrer 26-åringen.

I det 266,5 kilometer lange rittet er Lampaert tydelig på hva som er veien til lagets andre strake seier.

– Vi må passe på at vi ikke havner på defensiven, og heller angripe, slik at de andre lederne må jakte på oss.

Det har vært en vellykket taktikk på brosteinen i 2018 for belgierne. I onsdagens klassiker satt de med Lampaert, Terpstra og Stybar i tetgruppa. Med så mange solide kort, er det ingen klar kaptein. Den som ender opp i det riktige bruddet får kjempe om seieren.

– Vi har syv ryttere, og da måtte vi bare se hvordan rittet utviklet seg med været og slikt. Vi sa før start at om de ble spurt skulle vi kjøre for Viviani, mens vi andre skulle gjøre rittet hardt. For det var mange gode spurtere med, forteller vinneren om taktikken før Dwars Door Vlaanderen.

Da Sep Vanmarcke (EF-Drapac) dro til på Varent-strekket, ropte Niki Terpstra til Lampaert at han måtte følge. Det gjorde han, før han snek seg av gårde fra tetgruppa på fem inne på siste kilometer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VANT: Yves Lampaert ble historisk da han vant Dwars door Vlaanderen for andre året på rad. Foto: TDW Sport.

– Vanskelig for meg å vinne

Nå flyttes alle tanker i laget mot Flandern rundt. Til tross for at han mener han er på nivå med de tre andre, ser ikke Lampaert på seg selv som den største favoritten.

– Jeg tror det blir vanskelig for meg å vinne selv, men med laget kan vi klare å vinne. Det er jeg sikker på.

– Vi er ett lag, og vi har mange alternativer. Om vi er der med en mann i teten, og du selv sitter lenger bak så gjør du alt du kan for å sørge for at de ikke kjører det inn. I dag viste vi at vi er veldig sterke, og vi har den samme planen i Flandern rundt. Så det spiller ingen rolle hvem som vinner, så lenge laget vinner.

Når regnet faller over Belgia, og vinden blåser inn fra Atlanterhavet, vil den ensomme ulven få det tøft på brosteinen. Men ulveflokken til Quick-Step Floors har vist at de takler slike forhold bedre enn de fleste.

 

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse