FÅR SJANSEN PÅ NY: Kristoffer Skjerping var en del av det norske laget på herrenes fellesstart på VM i Bergen i fjor

FÅR SJANSEN PÅ NY: Kristoffer Skjerping var en del av det norske laget på herrenes fellesstart på VM i Bergen i fjor, og er også i år en del av den norske VM-troppen. Denne gang er det temporittet han skal delta i. FOTO: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

– Vet ikke helt hva jeg går til

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 26.09.18 09:38

Del på    

Skippertak sendte Skjerping til VM. Nå vil han teste potensialet sitt mot verdens beste temporyttere.

(procycling.no): 2011 var sist Kristoffer Skjerping kjørte en mesterskapstempo for Norge. Den gang ble han nummer 17 i juniorklassen i København.

Senere har han vært et hyppig innslag på landslag i VM, med bronse fra U23-fellesstarten i 2014 og deltakelse på både lagtempo og seniorenes fellesstart de siste årene.

Men en individuell mesterskapstempo i seniorklassen blir et helt nytt bekjentskap for Skjerping.

– Det blir et hakk opp dette, så jeg vet ikke helt hva jeg går til, sier han til procycling.no.

– Har du en følelse av hvor du står i et slikt selskap?

– Jeg er helt blank. Det er det som også er så spennende. Jeg har satt meg en målsetning om å være rundt midten av lista. Det er et helt annet nivå her enn i NM, så det blir for dumt å gå hardt ut og si at du skal gå for en plass blant de ti beste. Da har du ikke selvinnsikt. Jeg vet at jeg om havner midt på lista, så er de navnene foran deg ganske kjente. Det er 60 stykk med, så om jeg blir nummer 30 kan jeg ikke være skuffet.

Vil prioritere enda mer tempotrening

Skjerping har omtrent ikke kjørt én eneste tempo i internasjonale ritt de siste årene, og har NM som sitt fremste sammenligningsgrunnlag. Der ble han nummer tre i år, kun slått av Edvald Boasson Hagen og stortalentet Andreas Leknessund.

Etter å ha slått Norgesrekordene til Reidar Borgersen på ti og 20 kilometer i september, fikk han på overtid en billett til VM i Innsbruck.

Han er klar på at han har et ønske om å vippe Boasson Hagen, som har vunnet NM-tempoen ti ganger siden 2007, ned fra tronen som Norges beste temporytter og selv bli Norgesmester.

– Jeg har trent litt mer på tempo de siste årene, og det er gøy å få litt resultater også. Neste år har jeg lyst til å prioritere enda mer tempo, uansett hvordan det går på onsdag. Med litt mer trening, er det helt klart potensial der.

– Det er ikke gøy å stille til start og vite at du ikke kan kjøre et resultat, men jeg setter likevel utrolig stor pris på å få muligheten. Det kan være starten på noe mer og i årene fremover kan jeg satse enda mer på det. Skal du få et resultat i VM må du trene mer, det hjelper ikke med skippertak slik jeg har gjort nå, sier 25-åringen.

Satt bestetid på Strava

De siste to ukene har han ikke rørt landeveissykkelen. Selv om han fremdeles karakteriserer det som et skippertak, melder han om gode bein og god flyt på temposykkelen i forkant av temporittet i VM.

Skjerping kom til VM-byen Innsbruck på fredag og har fått god tid til å studere løypa. Det utvilsomt viktigste punktet blir stigningen opp til Gnadenwald, 4,9 kilometer à 7,1 prosent, som kommer etter tre mils kjøring.

Nordmannen satte bestetid på et 2,9 kilometer langt Strava-segment opp bakken da han testet beina på søndag.

– Men den blir nok knust med to minutter i morgen. Det føltes bra, men de tre første milene er helt flate. Det gjelder å kjøre fortest mulig med minst mulig watt inn til bakken. Det nytter ikke å ligge på terskel opp der.

– Ideelt sett hadde det nok vært bedre at høydemeterne var noe mer fordelt utover, men jeg tror den passer ganske bra. Alt er lagt til rette for at jeg skal gjøre det så bra som mulig, så det ligger bare på meg selv for å få ut det jeg har.

Skjerping starter tempoen sin 14:55 onsdag ettermiddag, mens regjerende verdensmester Tom Dumoulin er sistemann ut, 45 minutter senere.

Tagget med: , , ,

Les også disse