Prøv Procycling Pluss idag

SYKLER IKKE EM: Nacer Bouhanni har ikke fått plass i den franske EM-troppen. Her i aksjon under Volta a Catalunya i vår. FOTO: David Ramos/Getty Images)

Verken Bouhanni eller Greipel til EM

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 31.07.18 13:59

Del på    

Rittkollisjon ødelegger.

(procycling.no): Den 12. august skal Alexander Kristoff forsvare europamestertittelen sin under herrenes fellestart i EM i Glasgow.

Der får han tøff konkurranse fra blant andre Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Mark Cavendish, Elia Viviani og John Degenkolb.

Nacer Bouhanni eller André Greipel blir imidlertid ikke å se på startstreken.

Frustrert

Den franske spurteren måtte svelge en stor skuffelse, da han ble vraket til Tour de France. 28-åringen har hatt en svært turbulent vår, som inkluderte konflikter med ledelsen i laget. I stedet ble landsmannen Christophe Laporte deres kort i tourens massespurter.

I stedet skal Bouhanni sykle Vuelta a España, som starter 25. august og skal som et ledd i oppkjøringen kjøre World Tour-etapperittet Tour de Pologne, fra 4. til 10. august.

En opprørt fransk landslagssjef Cyril Guimard forklarer til l’Equipe at det er årsaken til at Bouhanni er utelatt fra den franske EM-troppen.

– Tour de Pologne avsluttes to dager før det europeiske mesterskapet, men han måtte ha avsluttet rittet minst tre dager før.

Greipel lider samme skjebne

Mesterskapet skaper hodebry også for det tyske landslaget, ifølge den belgiske sportskanalen Sporza.

André Greipel var ventet å se på startstreken, men også han sendes til det polske etapperittet av Lotto-Soudal. Det samme gjelder for hans trofaste opptrekker Marcel Sieberg.

Den tyske duoen har syklet på samme lag i ti år. Først i Team Columbia/HTC fra 2008 til 2011, før de signerte med Omega Pharma-Lotto (nå Lotto-Soudal).

Det belgiske laget gjorde det imidlertid kjent under Tour de France at samarbeidet deres opphører etter denne sesongen. Sieberg har også gjort det kjent at han forlater laget.

Samles rundt to spurtere

I en forholdsvis flat løype forventer man et feltets raskeste menn skal barke sammen i Glasgow.

Med Bouhanni utelatt blir det lagkameraten Laporte som blir lagets leder, trolig sammen med Bryan Coquard (Vital Concept).

Med seg får de Hugo Hofstetter, Anthony Turgis (Cofidis), Samuel Dumoulin (AG2R), Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Samsic), Damien Touzé (St Michel-Auber93) og Angelo Tulik (Direct Energie).

https://twitter.com/laflammerouge16/status/1024244505506205696

Tagget med: , ,

Les også disse