Prøv Procycling Pluss idag

NY START: Etter noen skuffende år, håper nok Nacer Bouhanni at et lagskifte skal være nøkkelen for å få karrieren på riktig spor igjen. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Arkéa Samsic henter Bouhanni og et helt spurtlag

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.10.19 15:30

Del på    

Hele seks ryttere bekreftet klare.

(procycling.no): Tirsdag ble det kjent at André Greipel er ferdig i Arkéa Samsic etter årets sesong, og onsdag ble det klart at det er Nacer Bouhanni som skal ta over hans rolle som spurtsjefen i det franske laget.

Bouhanni har syklet for Cofidis de siste fem årene, men spesielt de siste to har vært turbulente og han står i år uten en eneste seier, for første gang i hans ni år lange proffkarriere. 

– Noen ritt får meg til en drømme: Milano-Sanremo, etappeseier i Tour de France, men nå vil jeg kun vinne. Dette er det første året som proff jeg ikke har vunnet nå. Jeg ønsker å komme tilbake på vinnersporet og vokse med laget, sier Bouhanni i en pressemelding.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

McLay returnerer

Den kontroversielle franskmannen har signert en toårskontrakt. Samtidig har også det franske laget signert fem øvrige ryttere.

Thomas Boudat kommer fra Direct Energie, og den raske franskmannen vil også få sine sjanser i løpet av sesongen. 25-åringen har også signert en toårskontrakt.

Som opptrekker for Bouhanni er det en gammel kjenning som har blitt hentet inn. Dan McLay syklet for laget fra 2015 til 2017.

– Når alt går bra i en spurt og du gjør et opptrekk for å få spurteren din i en best mulig posisjon, så er det også spennende. Jeg kjenner ikke Nacer veldig godt, men jeg tror vi sammen kan være veldig raske, sier den 27 år gamle briten, som har syklet for EF Education First de siste to sesongene.

McLay har signert en ettårskontrakt med laget.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Henter lillebror Declerq

Arkéa Samsic har også hentet inn to ryttere fra Sport Vlaanderen-Baloise. Christophe Noppe og Benjamin Declerq (lillebroren til Tim) er begge gode klassikerryttere, og er hentet til laget for å kunne gjøre en jobb i spurtopptrekket inn mot oppløpet.

Noppe har signert en toårskontrakt, mens Declerq foreløpig kun har kontrakt ut 2020. 

Den sjette og siste rytteren som nå er klar for Arkéa er Lukasz Owsian. Polakken har syklet for CCC siden 2012 og har nå signert en toårskontrakt med det franske laget.

Arkéa Samsic har tidligere i høst hentet inn Nairo Quintana, Dayer Quintana, Diego Rosa og Winner Anacona.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse