Prøv Procycling Pluss idag

NY SEIER: Phil Bauhaus vant den siste etappen av Saudi Tour. FOTO: Stuart Franklin/Getty Images

Bauhaus til topps i Saudi Tour etter spurtdrama

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 8.02.20 14:02

Del på    

Tyskeren ribbet ledertrøya av Nacer Bouhanni på avslutningsetappen.

(procycling.no): Phil Bauhaus (Bahrain-McLaren) gikk seirende ut av en intens duell mot Nacer Bouhanni (Arkea Samsic) på den femte og siste etappen av Saudi Tour lørdag. På et støvete og solrikt oppløp i Al Masnak spurtet tyskeren inn til sin andre seier for sesongen og sikret seg sammenlagttittelen i rittet.

En tydelig misfornøyd Bouhanni krysset målstreken på andreplass, og mistet dermed ledertrøya til etappevinneren. Franskmannen ledet rittet sammenlagt etter å ha vunnet etappen fredag, men måtte etter et strålende opptrekk av Bahrain-laget avse den grønne trøya til Bauhaus, som viste seg raskere enn Bouhanni på de siste 200 meterne.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ved å gestikulere flere ganger med høyrehånden antydet Bouhanni at Bauhaus hadde gjort en uregelmessig spurt. Tyskeren skar noe ut mot høyre etter at han tok fronten i den siste innspurten, men Bahrain-spurterens seier ble etter hvert bekreftet av juryen.

Etter et godt opptrekk fra lagkamerat August Jensen, rundet Arvid de Kleijn (Riwal Cycling) av lørdagens podium ved å knipe tredjeplassen foran Tim Dupont (Circus-Wanty).

Sieberg, Haussler, Cavendish og Bauhaus jubler for nok en seier i Saudi Tour. FOTO: Getty Images.

Opptrekk av Cavendish

En hardt kjempende utbrytergruppe med fire ryttere ble innhentet med fire kilometer igjen av etappen. Spurtlagene hadde da forlengst organisert seg i front av hovedfeltet på de brede, saudiarabiske motorveiene.

På de siste kilometerne tok Bahrain-McLaren kommando, og Bauhaus fullførte et godt stykke arbeid ved å vinne etappen etter et nær sagt perfekt opptrekk av blant andre Heinrich Haussler og Mark Cavendish.

– Det var en u-sving med 1.5 km igjen, da tok vi fronten. Vi holdt det gående til det var 500 meter igjen, da kom Cav og gjorde opptrekk for meg. Det betyr mye, han er jo en av verdens beste spurtere. Det er flott å ha en verdensmester gjøre opptrekk for meg, sier Bauhaus i sitt seiersintervju på Eurosport.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– I går var vi veldig uheldige, med en punktering like før siste stigning. Derfor måtte jeg vinne i dag for å ta sammenlagtseieren. Vi jobbet steinhardt og jeg er veldig stolt av laget mitt. Laget er helt utrolig. Vi har vært supersterke fra begynnelsen av, og lå alltid et steg foran de andre lagene hver dag. På hver etappe viste vi at vi er et av de sterkeste lagene, derfor er det deilig å vinne sammenlagt også.

– Etter min første seier her, håpet jeg at det skulle bane for flere seire. I Spania er laget også veldig sterkt. Jeg håper det fortsetter for vår del, man kan se at laget vårt er veldig bra i år.

Topp 10 for Jensen

Med lørdagens etappeseier er Bauhaus altså tidenes første vinner av Saudi Tour. 25-åringen tok tittelen med to sekunder foran Bouhanni, mens vinner av åpningsetappen Rui Costa (UAE) tok tredjeplassen, 13 sekunder bak.

Saudi Tour ble også en god sesongstart for August Jensen. Den norske Riwal-rytteren tok en åttendeplass på den andre etappen og fulgte opp med en sjetteplass på den tredje. Bodøværingen endte dermed på en tiendeplass sammenlagt i sesongdebuten for sitt nye danske lag. Riwal Readynez Cycling vant også lagkonkurransen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse