HER GÅR DET GALT: Ceylin del Carmen Alvarado ryker ut av seierskampen på siste runde. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Verdensmesteren veltet ut av seierskampen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.11.20 14:42

Del på    

Ceylin del Carmen Alvarado tabbet seg ut på siste runde.

(procycling.no): Lucinda Brand stakk av med seieren i Kortrijk for andre år på rad i søndagens X20 Trofee-ritt.

Ni ryttere slet seg løs på første runde der Ceylin del Carmen Alvarado satt et voldsomt tempo ut på runde nummer to.

Alle de største profilene var med i teten bortsett fra Lucinda Brand som hadde åtte sekunder opp til verdensmesteren i teten.

Tidligere europamester Yara Kastelijn var neste rytter som plukket opp hansken, men avansementet stanset da hun mistet flyten gjennom et teknisk krevende parti.

Det sørget for at Brand klarte å komme seg opp igjen.

Ut på den tredje runden tok Denise Betsema tak og dro med seg Ceylin del Carmen Alvarado og Annemarie Worst. Betsema fikk en luke da Alvarado og Worst kom borti hverandre gjennom en sving og stoppet helt opp et lite øyeblikk.

Halvveis, med tre runder igjen, ledet Betsema med tre sekunder ned til Lucinda Brand og Yara Kastelijn, fem sekunder til Ceylin del Carmen Alvarado og syv sekunder til Annemarie Worst og Fem van Empel.

I den teknisk krevende og eksplosive Kortrijk-løypa slet mange med å finne flyten. Kun Betsema fikk velge egen linje og unngikk trøbbel, men Ceylin del Carmen Alvarado klarte å tette luka før nest siste runde.

Worst var nære å gjøre det samme, men 777-rytteren fikk mekanisk trøbbel og røyk ut av seierskampen.

Lucinda Brand dro med seg Yara Kastelijn og klinket til ut på siste runde. Seieren sto mellom de to, Alvarado og Betsema.

På et av rundens mest krevende partier gikk det galt for verdensmesteren. Alvarado gikk i bakken og tapte flere sekunder. Brand og Betsema seilet videre som favoritter.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SPURTKAMPEN: Lucinda Brand slo Betsema og Kastelijn med god margin i Kortrijk. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

I den slake motbakken opp til målstreken åpnet Brand spurten og hverken Betsema eller Kastelijn klarte å svare godt nok. Nederlenderen tok dermed sin andre strake seier i X2O Trofee Kortrijk og har nå vunnet tre av de fire siste CX-rittene hun har syklet.

Betsema tok andreplassen foran Kastelijn med Alvarado, Van Empel og Worst på plassene bak.

Kastelijn i tet

I X20 Trofee-sammendraget ble det også endringer. Turneringen er basert på kumulativ tid gjennom alle X20 Trofee-rittene. Lørdagens ritt i Kortrijk var det andre av åtte planlagte.

Det første, Koppenbergcross, ble vunnet av Annemarie Worst. 777-rytteren tapte tid til flere av rivalene som sjette rytter i mål.

Yara Kastelijn gjorde det bar i Koppenbergcross og er dermed den nye sammenlagtlederen. Hun har 8 sekunder til Brand, 32 til Worst og 52 til Betsema.

Etter et tungt Koppenberg ser det ikke lysere ut for Alvarado etter lørdagens tabbe. Verdensmesteren er nummer fem, 1:56 bak Kastelijn.

Cyclocross-sesongen fortsetter på søndag med verdenscup-starten i Tabor i Tsjekkia.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse