HVOR HEMMET ER HAN? Peter Sagan agerte som en ren hjelperytter i det siste oppkjøringsrittet foran Paris-Roubaix. Slovaken bedyrer selv at han kommer til å starte brosteinsklassikeren etter velten under Flandern rundt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

HVOR HEMMET ER HAN? Peter Sagan agerte som en ren hjelperytter i det siste oppkjøringsrittet foran Paris-Roubaix. Slovaken bedyrer selv at han kommer til å starte brosteinsklassikeren etter velten under Flandern rundt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Verdensmester Sagan hentet flasker for lagkameratene

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.04.17 19:16

Del på    

Klaget over smerter i hofte og ribbein.

(procycling.no): Iført regnbuetrøya er alles øyne rettet mot deg – uansett. Kanskje nettopp derfor slapp Peter Sagan seg ned til følgebilen med fem mil igjen av GP Scheldeprijs:

Selvsagt plukket TV-kameraene opp at han var nede og samlet vannflasker for lagkameratene.

Da det gikk en stor velt i hovedfeltet, fire kilometer unna målstreken, ser man Peter Sagan snike seg forbi på høyresiden omtrent samtidig.

LIVE: Følg alt som skjer under søndagens Paris-Roubaix her hos oss på procycling.no!

I det neste bildet har han tatt teten for Bora-Hansgrohe. Han dro en lang føring, og lot seg deretter slippe bakover gjennom hele gruppa.

Den farlige spurten i Schoten var ikke noe han skulle involvere seg i noen få dager før Paris-Roubaix.

Pokerspillende Sagan?

Så er spørsmålet om han spiller poker, eller om dette var en ærlig jakt etter 202 kilometer i beina foran det tredje, og aller største, rittet i monumentrekka.

Man skal huske på at Sagan gikk tungt ned over Oude Kwaremont forrige søndag.

Han ga uttrykk for i forkant av onsdagens Scheldeprijs at han fortsatt var plaget etter velten, og gjentok budskapet etter at han faktisk endte opp med aldri å fullføre de siste kilometerne i den belgiske byen Schoten.

– Jeg er glad for dagen endte på trygt vis for min del, og at jeg unngikk veltene underveis i rittet. Jeg føler meg ikke veldig bra for tida, og håper formen blir bedre til Paris-Roubaix, uttalte han ifølge cyclingnews.com.

Gilbert og Vanmarcke ute

Etter å ha dominert klassikerne så langt, i tospann med Greg Van Avermaet, vil han uansett bli markert under den 115. utgaven av brosteinsdronningen.

Philippe Gilbert har allerede meldt ifra om at hans fokus nå vendes mot Ardennene, mens Sep Vanmarcke er uaktuell etter at også han veltet under Flandern rundt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I GODT LUNE: Peter Sagan smilte og fleipet på podiet sammen med en belgisk journalist før starten av GP Scheldeprijs. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Om han enn ikke er en favoritt i denne sammenhengen, var Mark Cavendish det tredje store navnet som meldte forfall til rittet i løpet av onsdagen.

Sagan bedyrer selv at han ikke frykter for søndagens deltakelse, selv om det altså skal være vondt å komme seg ut av senga om morgenen.

– Jeg syklet her i dag for å kjenne hvordan det føles når jeg sitter på sykkelen. Jeg har smerter i hofta og her, fortalte Sagan til cyclingnews.com og pekte ned på ribbeina.

– Mitt store idol som 16-åring

GP Scheldeprijs ble vunnet av Marcel Kittel etter at blant annet Tom Boonen hadde ofret seg avslutningsvis.

Dette var faktisk «Tommekes» siste ritt på belgisk jord. Han avslutter karrieren med søndagens Paris-Roubaix.

Sagan innrømmer at 36-åringen fra Mol var en viktig inspirasjonskilde for ham tidlig i karrieren.

– Boonen var favorittrytteren min da jeg var 16. Jeg så ham sykle Flandern rundt og Paris-Roubaix på Eurosport. Jeg så opp til ham som et forbilde. Nå er jeg del av den samme sporten selv og gjør det samme som ham. Jeg går ut ifra at vi ligner på en del måten. I hvert fall måten vi krasjer på, fleipet Sagan.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse