SAMMENLAGTVINNEREN: Wout Van Aert. Luc Claessen/Getty Images

Vérandas Willems fortsatte herjingene i Danmark

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.08.18 16:20

Del på    

Tok sin tredje etappeseier på avslutningsetappen.

Det ble en fartsfylt avslutning på PostNord Danmark rundt, hvor sidevinden gjorde sitt til at det sprakk opp i feltet. En relativt stor gruppe samlet seg inn mot Frederiksberg, hvor man inne på den siste milen jaktet på Casper Pedersen (Aqua Blue Sport). Den unge dansken ble hentet med fire kilometer igjen og dermed ble det en massespurt som avsluttet rittet.

I en svært åpen spurt var det Tim Merlier (Vérandas Willems-Crelan) som var best på de siste 50 meterne og fikk hevet hjulet foran Max Kanter (Sunweb). Belgieren tok med det sin andre etappeseier i rittet og vant også den grønne poengtrøya.

Lagkamerat Wout Van Aert vant rittet sammenlagt. Belgieren vant også den andre etappen og sørget dermed for at det ble et helt fantastisk ritt for det belgiske laget.

Herman Dahl prøvde seg i spurten, men Joker-Icopal-rytteren kom seg ikke helt opp i posisjon og endte utenfor de ti beste.

August Jensen (Israel Cycling Academy) lå helt fremme i tredjeposisjon med halvannen kilometer igjen, men måtte svinge unna noen parkerte biler etter å ha truffet en stein og kommet i ubalanse gjennom svingen. Da var han dog uansett ferdig med dagens jobb og Jensen trillet inn 38 sekunder bak, mens lagkamerat Mihkel Raim ble nummer åtte.

– Planen var først å spurte for Sondre (Holst Enger), men han falt av i sidevinden, så da var «Miku) andrealget. Men så sa han at han følte seg sliten, så da var det (Kristian) Sbaragli som skulle spurte, men han fant vi ikke helt på slutten, så da var det kun «Miku» igjen. Så noen kilometere fra mål tok jeg et magedrag fra 30.-40. posisjon med Dennis (van Winden) og «Miku» på hjul i topp fem-ti, men i en sving mistet de hjulet mitt, så da ble jeg plutselig sittende alene i tredjeposisjon, sier Jensen selv om de siste kilometerne til procycling.no.

Tagget med: , , ,

Les også disse