MED GOD MARGIN: En kaotisk etappe i Tour de France endte med triumf til Tim Merlier. Foto: A.S.O./Charly Lopez

Tim Merlier seirende ut fra slagmarken i Bretagne

Fridtjof Røinås
Tips meg

Publisert 28.06.21 19:14

Del på    

Høydramatisk dag på tourens tredje etappe med flere av de største stjerne i bakken.

(procycling.no): Den tredje etappen av Tour de France gikk fra Pontivy til Lorient i Bretagne distriktet. Dette området bærer preg av smale, tekniske veier som mørner rytternes bein og stresser posisjonskampen i feltet. Dette fører til at etappene som har blitt gjennomført til nå er vesentlig mer krevende enn det profilen tilsier.

Det ble en dramatisk etappe med et mannefall uten like. De tekniske svingene og høye farten skapte situasjoner som sørget for at masseveltene haglet på de siste milene. Det ble en brutal dag som dessverre vil bli husket for veltene fremfor idrettsprestasjonene.

Etappeseieren gikk til Tim Merlier foran Alpecin-Fenix-lagkompis Jasper Philipsen fra en redusert gruppe.

Roglic, Thomas, Sagan og Ewan i bakken

Det var allerede en dramatisk start på etappen da Geraint Thomas gikk hardt i bakken. Ineos-kapteinen ble liggende i tydelige smerter og tok seg til skulderen. Med god hjelp fra Luke Rowe, Dylan van Baarle og Jonathan Castroviejo kjempet den uheldige briten seg opp til feltet igjen og fullførte spurtetappen.

Etter en urovekkende svak prestasjon av Thomas opp Mur de Bretagne under gårsdagens episode var velten nok en alarmerende episode for storlaget Ineos Grenadiers og sportsdirektør Gabriel Rasch.

Med en mil igjen til mål deiser også Primoz Roglic i bakken. Den store sammenlagt favoritten kjørte forhjulet sitt inn i bakhjulet til Colbrelli og faller som følge av en voldsom posisjonskamp i feltet.

Et kollektivt sammensveiset Jumbo-Visma samlet seg rundt sin slovenske kaptein og jaktet helhjertet det reduserte hovedfeltet. Det nederlandske laget blir hindret ytterlige av en ny stor velt med 7 kilometer igjen hvor Jack Haig og Arnaud Demare var blant de felte.

Til slutt kulminerer den dramatiske etappen med en ny voldsom velt hvor Caleb Ewan treffer bakhjulet til etappevinner Merlier og blir kastet av sykkelen. Ewan får så store skader at den raske Australieren må stå av rittet med et brukket kragebein. I fallet går også Peter Sagan ned, men med en mykere landing så ut til å berge Slovaken fra de verste skadene.

Merlier vinner

Det skulle allikevel kåres en vinner over målstreken i Lorient. Her leverte Alpecin-Fenix laget et mønsteropptrekk for sin hurtige Tim Merlier og belgieren vant den tredje etappen, foran lagkompisen Jasper Philipsen. Lagets store stjerne og bærer av «maillot jaune» Mathieu van der Poel tok kommandoen inn på siste kilometer og serverte sine lagkamerater perfekt inn mot de siste 100 meterne. 

Morgendagens etappe er en ny spurtetappe i Bretagne-regionen hvor feltets raskeste herremenn på ny skal måle krefter. Geraint Thomas får dermed en «rolig» dag å restituere på før onsdagens tempo skal splitte opp sammendraget ytterligere. For det Belgiske laget har det vært en drømmestart på Tour de France med to etappeseire av tre mulige.

I morgen venter det en ny spurtetappe i Bretagne hvor det trolig venter mer dramatikk, men forhåpentligvis uten den dramatikken denne dagen inneholdt.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse