GULLKAMP: Danske Julius Johansen leder ut på den siste runden

GULLKAMP: Danske Julius Johansen leder ut på den siste runden, med Idar Andersen like bak. I mål ble Johansen verdensmester, mens Andersen veltet og havnet langt bak. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Veltet ut av medaljekampen: – Følte meg veldig sterk

Publisert 23.09.17 14:22

Del på    

Medaljene uteblir fortsatt for Norge i Bergen.

BERGEN (procycling.no): Som sammenlagtvinneren av nasjonscupen, ble det en tur opp på podiet for det norske juniorlaget. Det var likevel kun en mager trøst, i et ritt hvor forhåpningene var store før start.

– Vi skulle gjerne hatt beste norske lenger opp på resultatlista. Målet vårt var medalje, og det klarte vi ikke i dag, sier Olav Hjemsæter til procycling.no.

Med en åttendeplass ble han best plassert av de norske, men det hele kunne blitt enda bedre om ikke Idar Andersen hadde veltet på den siste runden.

–Jeg kjørte litt for skarpt i svingen. Det gikk fort, så det var kjipt, sier Andersen til procycling.no.

Tror han kunne hentet gullvinneren

Ut på den siste runden satt han i en gruppe med gullvinner Julius Johansen og sølvmedaljør Luca Rastelli.

Johansen rykket fra i den første av tre bakker, og ble aldri hentet inn igjen.

– Jeg liker egentlig ikke å si sånn etterpå, men jeg følte meg veldig sterk. I bakken på Solberg hadde jeg sjansen til å kjøre Julius (Johansen, gullvinneren) inn hvis jeg ville, men jeg prøvde å være kald og spille på de andre. Jeg tror jeg kunne tatt inn Julius, men det er ikke sikkert det hadde gått inn likevel, sier Andersen.

– Helt vanvittig nivå i VM

For et norsk juniorlag som har vært verdens beste denne sesongen, er det ikke til å skjul på at det var en viss skuffelse som lå over det norske juniorlaget, etter at to åttendeplasser var beholdningen fra VM på hjemmebane.

Det norske laget gjorde også som planlagt underveis.

– Taktikken var egentlig at Jonas (Iversberg Hvidby) og Ludvig (Fischer Aasheim) skulle være med på mye av det som skjedde i starten, og så skulle jeg og Andreas (Leknessund) prøve å finne på noe de siste rundene. Det klarte vi egentlig, og så skulle Søren (Wærenskjold) prøve å ta spurten om han hang med. Men det ble for hardt for han, sier Andersen.

Med hans velt havnet plutselig det norske laget på defensiven, og da Wærenskjold heller ikke maktet å henge med på den siste runden, ble det vanskelig for det norske juniorlaget.

– Vi har vist tidligere i år at vi har vært gode nok til å vinne ritt, men det er et helt vanvittig nivå i VM. Uansett hvor bra du har kjørt i de tidligere rittene, så skal det klaffe hundre prosent for å kunne ta medalje. Man skal ikke ta for lett på det, sier Hjemsæter.

Tagget med: , , , ,

Les også disse