IKKE AKKLIMATISERT: Carl Fredrik Hagen sliter i varmen. Lagkaptein Caleb Ewan kommer rett fra en glovarm australsk sommer og takler Emiratene bedre. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

– Varmen tok knekken på meg

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 25.02.20 19:34

Del på    

Carl Fredrik Hagen slet seg opp Jebel Hafeet.

(procycling.no): Mens Adam Yates var opptatt med å danse seg opp Jebel Hafeet i relativt suveren stil hadde Carl Fredrik Hagen nok med å trå noen litt for varme sykkelbein opp den 10,8 kilometer lange stigningen i Abu Dhabi.

Det var sjette gang Jebel Hafeet ble brukt i ritt. Mitchelton-Scott-vinneren sto for den største seiersmarginen i sykkelfjellets korte historie. 1:02 bak kom Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) i mål.

Det skulle gå 8:12 før Carl Fredrik Hagen kom i mål, side om side med landsmann Sven Erik Bystrøm. Lotto Soudal-rytteren merket tidlig at kroppen ikke fungerte optimalt.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TAKLET VARMEN: Adam Yates leverte en gnistrende klatring opp Jebel Hafeet og har en stor ledelse i sammendraget. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

– For min egen del, så må jeg ha flere ritt og gjennomkjøringer. Varmen i dag tok knekken på meg. Det var 35 grader i hele dag. Jeg er ikke akklimatisert for det nå. Jeg kjente tidlig at dette var i drøyeste laget for meg. Men fikk god varmetrening. Jeg håper det blir litt bedre igjen om to dager.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Om to dager skal rytterne i UAE Tour opp samme fjellet nok en gang. Men selv om det ikke skulle bli klaff i motbakken på rittets sjette dag heller så er det ingen krise.

– Sammendraget har aldri vært et tema, så det er bare å prøve å se fremover. Selv om jeg selvsagt skulle ønske jeg var i bra nok slag til å kjempe om topp ti.

Mens Steff Cras nå har utpekt seg som Lotto Soudal sitt kort i sammendraget er det uansett Caleb Ewan som er mannen som skal dra lasset for belgierne i Midtøsten. Australieren sto for lagets fjerde seier for sesongen da han vant den andre etappen til Hatta-demningen. De tre andre kom i Tour Down Under der Ewan tok to av dem.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KAPTEIN I SLAG: Caleb Ewan vant for andre år på rad opp Hatta-demningen og tok Lotto Soudal sin fjerde seier for sesongen. Australieren står for tre av dem. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

– For lagets del går det veldig bra. En seier allerede med Caleb og det var målet vårt. Fortsatt tre muligheter igjen, konstaterer australierens norske lagkamerat.

Med ambisjonene om et eget toppresultat spolert av både varme og en utsatt sesongstart grunnet sykdom hever Oppegård-syklisten blikket og ser mot Volta a Catalonia der mildere klima venter.

– Det skal være en del bedre. Også må jeg ha ritttrening, samt komme meg igjen etter sykdommen. Og fokus her er uansett på Caleb. I Catalonia har vi ingen spurter. Kun brudd og kanskje sammendrag, konstaterer den lysluggede klatreren.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse