Prøv Procycling Pluss idag

SAMMENLAGTVINNER: Lilian Calmejane vant Etoile de Bessèges sammenlagt. FOTO: AFP PHOTO / SYLVAIN THOMAS

Vant Bessèges sammenlagt etter sekundstrid

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 5.02.17 17:13

Del på    

Tony Gallopin vant tempoen, men klarte ikke å hente inn forspranget til landsmannen.

(procycling.no): Alexander Kristoff hadde, som ventet, lite å stille opp med på den avsluttende tempoetappen i Etoile Bessèges, som ble et oppgjør mellom fire franske favoritter og en ung danske.

Lilian Calmejane (Direct Energie) ledet rittet sammenlagt før den krevende bakketempoen, men bak ham var temposterke ryttere som Tony Gallopin (Lotto-Soudal), Sylvain Chavanel (Direct Energie), Pierre Latour (Ag2R) og Mads Würtz Schmidt (Katusha) faretruende nær. Og det var nettopp denne kvintetten som kjempet om seieren også på den siste etappen.

Da Tony Gallopin krysset målstreken hadde ingen kjørt raskere enn franskmannen, men fortsatt var Würtz Schmidt og Calmejane ute i løypen. Begge kunne snyte Lotto-Soudal-rytteren for både seier på etappen og en potensiell sammenlagttriumf.

Sekundstrid

Kristoffs danske lagkamerat ble til slutt slått med 20 sekunder av Gallopin, men avstanden til Calmejane var rapportert å være mindre. Direct Energie-rytteren hadde 18 sekunder til gode på Gallopin i sammendraget, og kjempet seg inn til en imponerende annenplass på tempoen – 13 sekunder bak.

28 år gamle Gallopin kunne dermed slippe jubelen løs for etappeseieren, mens fire år yngre Calmejane sikret seg sammenlagtseieren.

Neo-proffen Würtz Schmidt endte ble til slutt på en fjerdeplass på etappen, men sikret seg både ungdomstrøyen og en særdeles habil tredjeplass sammenlagt i sin proffdebut.

Pierre Latour ble nummer tre på etappen, 17 sekunder bak Gallopin, og sikret seg med det fjerdeplassen i sammendraget. Sylvain Chavanel ble nummer fem både på etappen og sammenlagt.

Alexander Kristoff endte til slutt på en 35.-plass. Men med én etappeseier, to annenplasser og poengtrøyen, har Stavanger-karen fortsatt god grunn til å være fornøyd med sesongens første ritt.

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse