VISTE FORMTEGN: Lovende takter fra Boasson Hagen før Paris-Roubaix på søndag. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

– Vanskelig å vite hvordan jeg er nå

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.03.19 21:22

Del på    

Boasson Hagen er usikker på egen form før de store brosteinsklassikerne.

ROESELARE (procycling.no): Sesongen kunne ikke begynt bedre for Edvald Boasson Hagen. Seier på første etappe i Volta a Valenciana, til og med på temposykkelen. Men litt lenger vest på den iberiske halvøy, i Portugal, startet motgangen.

I Volta ao Algarve ble Dimension Data-rytteren, og flere andre på laget, rammet av sykdom. Viruset preget rudsbygdingen i ukene som fulgte. Paris-Nice endte etter den sjette etappen. Milano-Sanremo gikk uten nordmannen på startstreken, men fredag er Boasson Hagen tilbake i ritt. E3 BinckBank Classic markerer starten på den viktigste delen av våren for 31-åringen; de store brosteinsklassikerne.

Men egen form, er langt fra sikker.

– Jeg håper at jeg er i form, sier Boasson Hagen i intervju med procycling.no.

– Det er vanskelig å si hvor jeg er. Men jeg var veldig bra, så det kan ikke ha blitt helt borte. Men i Algarve og Paris-Nice virket det ganske borte det jeg hadde. Viruset tok på mer enn jeg trodde og satt meg mer tilbake enn jeg trodde. Jeg følte meg frisk, men ikke når jeg skulle kjøre hardt. Det er vanskelig å vite hvordan jeg er nå, før jeg prøver å kjøre hardt, konstaterer Dimension Data-kapteinen.

ANNONSE: E3 BinckBank Classic følger du fredag 16:00 på Eurosport Norge. Få tilgang her!

Om beina strekker til når det blir virkelig kreves mye watt i fredagens klassiker og søndagens Gent-Wevelgem vil tiden vise. Men den generelle følelsen i kroppen peker i riktig retning.

– Jeg føler at jeg er bedre enn jeg var for noen uker siden i Algarve og Paris-Nice. Med hvile og bra trening så hjelper det. Men vi får se i morgen hvordan det er. Jeg har ikke for store forhåpninger. Men det hjelper til det som kommer senere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ALDRI SÅ NÆRME: Boasson Hagen ble nummer fem i Paris-Roubaix 2016. Det er hans beste resultat i et monument. Foto: Tim De WaeleLC/Tim De Waele/Corbis via Getty Images

Drømmer om Roubaix

I år, som de fleste foregående sesonger, er Paris-Roubaix rittet der Boasson Hagen håper våren skal kulminere i en brostein på peishylla.

– Det er de rittene som kommer, Flandern og Roubaix, som er hovedmålet. Men jeg håper selvfølgelig å gjøre det bra. Det er en kort periode som er igjen nå, så det gjelder å få noe ut av det som kommer. Målet er å være med i front i morgen.

– Paris-Roubaix er drømmen, å gjøre det best mulig der. Men de andre rittene er viktig de og. Så du skal jo ha form nå om du skal være med i Roubaix. Det er ikke sånt som plutselig kan dukke opp i Roubaix om du ikke er i nærheten nå, forklarer Boasson Hagen.

Men før nesa vendes mot velodromen, skal rekken med fire belgiske ritt sykle. Etter E3 BinckBank Classic og Gent-Wevelgem følger Dwars door Vlaanderen og Flandern rundt. Det andre i rekka er det eneste nordmannen har vunnet tidligere. For ti år siden spurtslo han Aleksandr Kuschynski og vant Gent-Wevelgem 2009.

– Jeg vet at jeg har vært der, og bør kunne gå an å gjøre noe tilsvarende. Målet det er å være tilbake der. Jeg har jo ikke vært i nærheten enda, så jeg skal være fornøyd bare jeg vinner noe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OGSÅ USIKKER: Michael Valgren har vist lite av de store taktene han fremførte gjennom 2018-sesongen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Valgren også usikker

Michael Valgren var mannen som ble hentet inn til Dimension Data etter et strålende 2018 i Astana. Dansken og hans norske klassikerkamerat skulle dele ansvaret og treffe toppformen i mars/april. Men også dansken ble slått ut i Algarve.

– Vi startet veldig bra, men så ble omtrent alle mann syke i Algarve. Det satte oss tilbake. Det er ikke usannsynlig at det er de samme greiene. Men om det har utviklet seg litt forskjellig det vet jeg ikke. Det merkes at vi er satt litt tilbake. Men forhåpentligvis føler alle seg litt bedre nå. Jeg tror det, vurderer Boasson Hagen.

ANNONSE: E3 BinckBank Classic følger du fredag 16:00 på Eurosport Norge. Få tilgang her!

Er dansken i brukbart slag, håper 31-åringen fra Rudsbygd at de kan spille på hverandre i større grad enn de mer liknende ryttertypene Kristoff og Gaviria.

– Det er ikke vits å lage noen gnisninger. Vi må bare utfylle hverandre og satse på det vi er gode på. Om han går i bakker og brudd tidligere i rittet, og jeg kan prøve å vente litt. Eller gå av gårde og ta en spurt fra en mindre gruppe om det blir aktuelt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VERDIFULL HJELP: Gino Van Oudenhove er med Dimension Data gjennom klassikerne. Her med Rasmus Fossum Tiller som også skal sykle i E3. Foto: Simon Zetlitz Nessler

God hjelp fra Gino

I følgebilen gjennom klassikerne sitter Gino Van Oudenhove. Belgieren, som har fulgt Boasson Hagen helt siden tiden i Maxbo-Bianchi, kjenner ferdighetene til sin kaptein ut og inn.

– Han kjenner meg veldig godt. Han kan mine styrker og svakheter. Det kan hjelpe å ha en som tenker enda klarere mot slutten og i finaler når det er tungt. Det er greit å få feedback fra en som kjenner deg godt, vurderer hans norske klassikerkaptein.

– Han er rutinert og kan mye. Det er fint at vi har en mann som kjører hele klassikerne. Han vet hva rytterne presterer i løpet av rittene vi kjører, og kan følge opp. Han kan legge taktikken deretter.

Hva taktikken blir er ikke bestemt når Boasson Hagen prater med procycling.no. Den legges senere på kvelden, men at Boasson Hagen er en viktig del av den er utvilsomt.

– Hva skal til for at du blir fornøyd med klassikerne, med den inngangen du har hatt?

– At jeg har en god følelse og noen bra resultater er målet. Jeg tør ikke si noe mål om plassering. Men hvis jeg har et bra ritt og er i toppslag så bør jeg kunne være med i toppen. Føle at jeg er med i toppen og kjemper i et sykkelritt. Det har jeg ikke følt de siste gangene.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse