SKUFFET: Andreas Vangstad hang lenge over sykkelen etter målgang på toppen av Krokkleiva, etter å ha endt på den sure fjerdeplassen. Foto: Theis Magelssen/procycling.no

Vangstad: – Alt raknet på slutten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 6.05.17 18:39

Del på    

Fjorårsvinneren hang med helt til finalen i Sundvolden Grand Prix, men sviktet på den siste kilometeren.

KROKKLEIVA (procycling.no): Andreas Vangstad klarte ikke å kopiere bragden fra 2016, da han vant den første utgaven av Sundvolden Grand Prix.

Lørdag så det lenge bra ut for Sparebanken Sør-rytteren, som satt i feltet på 30 mann som kom først inn i Krokkleiva i finalen av endagsrittet. 25-åringen kjempet om seieren helt til de siste hundre meterne.

– Det var tøft. Jeg følte jeg slet litt tidlig. Så jeg måtte egentlig bare henge på. Akkurat over kulen der så ble det et par meter til de to første, sier Vangstad til procycling.no like etter målgang.

Rasmus Guldhammer (Team Veloconcept) og Carl Fredrik Hagen (Joker Icopal) seg av gårde i den siste korte utforkjøringa før de siste meterne opp mot målstreken. Vangstad så seieren ryke, og kort tid etter røk den siste pallplasssen.

– Jeg hadde en bak meg på hjul, så det var vanskelig å ta tredjeplassen. Jeg er litt skuffet nå. Det var ikke en toppdag, men det hadde kanskje vært nok til å vinne. Så raknet det helt på slutten.

Aktive Sparebanken-ryttere

Sparebanken Sør dominerte den norske ritthelgen i 2016, og sørlandslaget åpnet bra i lørdagens ritt. I det første bruddet var de det eneste norske laget som hadde to mann med i tet. Da aller rester fra gruppa til Andreas Erland og Eirik Brulan til slutt ble kjørt inn hadde Vangstad fått en grei reise til Krokkleiva.

– Vi kjørte veldig bra som lag. Jeg fikk en veldig billig reise helt til bunnen av bakken. Da er det kjedelig å komme på fjerdeplass, konstaterer Vangstad.

Reisen til finalen ble grei, og selv om Sparebanken-rytteren ikke følte han satt med de beste beina, så tror Vangstad at seieren kunne vært hans.

– Beina var ikke bedre enn de måtte være i hvert fall. Når man er så nære, så kunne man jo klart det. Det er vanskelig å si.

Vil slå tilbake i Ringerike Grand Prix

En fjerdeplass var ikke det Sparebanken Sør kom til Sundvolden for å oppnå. Søndag har de en mulighet til å slå tilbake. Ringerike Grand Prix har en annen profil enn Sundvolden, men i fjor klarte Sparebanken det kunststykket det er å vinne begge to. Trond Håkon Trondsen spurtslo Krister Hagen i sentrum av Hønefoss. Vangstad tror laget kan revansjere lørdagens fjerdeplass.

– Vi kan få til alt mulig. Vi vant jo der i fjor og, så det er klart vi har en like stor sjanse til å gjøre det bra der som den vi hadde i dag.

Ringerike Grand Prix følger du LIVE på procycling.no, søndag fra klokken 11:30.

Tagget med: , , , ,

Les også disse