Prøv Procycling Pluss idag

I EN KLASSE FOR SEG SELV: Annemiek van Vleuten har vært den udiskutable eneren på kvinnesiden de siste årene. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Van Vleuten forlater Mitchelton-Scott

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 31.08.20 17:37

Del på    

Verdensmesteren ønsket seg et nytt miljø med nye impulser.

(procycling.no): Mandag offentliggjorde Annemiek van Vleuten hvilket lag hun skal sykle for de neste årene.

Valget har falt på det spanske Movistar Team som verdensmesteren skal være en del av i 2021 og 2022.

– Endelig er det offisielt: Jeg skal sykle for Movistar de to neste sesongene. Etter fem fantastiske år i Mitchelton-Scott, der jeg fortsatt nyter rittene, velger jeg et nytt miljø med nye impulser. I dag er min overgang offentliggjort via laget og det er derfor jeg vil forklare her for meg selv. For jeg gleder meg til denne nye utfordringen, men jeg kommer absolutt også til å savne mitt nåværende lag og jeg ser tilbake på så mange vakre øyeblikk, skriver Van Vleuten selv i en post på hennes hjemmeside.

Van Vleuten har vært verdens beste syklist i flere sesonger på rad nå og til tross for sine 37 år fremstår hun like sterk i 2020. At valget for framtiden falt på Movistar er ikke tilfeldig.

– Min historie med Movistar går tilbake mange år. Jeg ble kjent med laget da jeg trente med dem under et høydeopphold i Sierra Nevada i 2014. Jeg likte virkelig den følelsen av en spansk familie. Jeg følte meg velkommen fordi de var det første proffe herrelaget som inviterte meg med på langturer. Atmosfæren var så avslappende: Ikke noe stress på trening, de ventet på meg etter klatringen og også om kveldene. Vi hang sammen etter middag og jeg spilte til og med bordtennis med Alejandro Valverde, flirer Van Vleuten i et intervju på Movistars hjemmeside.

I procycling.nos rangering av de åtte World-lagene på kvinnesiden av sykkelsporten havnet Movistar aller nederst. Mye grunnet en manglende lederstjerne.

Det vil de utvilsomt få i sin nyeste signering. I 2021 skal lagets eneste norske rytter, Katrine Aalerud, sykle side om side med verdens beste.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse