Prøv Procycling Pluss idag

TILBAKE: Mathieu van der Poel bruker Arctic Race of Norway som en del av oppladningen til VM. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Van der Poel tilbake til Arctic Race

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.06.19 14:39

Del på    

Nederlenderen bekrefter også VM-deltakelse i Yorkshire.

(procycling.no): Mathieu van der Poel blir å se i Arctic Race of Norway også i 2019. Fredag bekreftet den nederlandske supersyklisten sitt program for høstsesongen, som også inneholder VM på landeveien i Yorkshire.

Få syklister har så mange strenger å spille på som 24-åringen. I løpet av 2019 har han allerede rukket å vinne tolv cyclocross-ritt, inkludert hans andre verdensmesterskap. Seks triumfer på landeveien har det også blitt, med den vanvittige seieren i Amstel Gold Race som et minneverdig høydepunkt. For to uker siden nådde Corendon-Circus-rytteren enda en milepæl i karrièren da han tok sin første verdenscupseier i terrengsykling.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Når han er konkurransedyktig på så mange arenaer, så medfører det prioriteringer og vanskelige valg når rittprogrammet skal snekres sammen. Nederlenderen får en mer variert høst enn de flest andre syklister.

Sommer og høst-programmet til Van der Poel

  • 12.-14. juli: Verdenscup i Les Gets, terreng
  • 28. juli: Europamesterskap i Brno, terreng
  • 31. juli: Natour, kriteriumsritt i Antwerpen
  • 2.-4. august: Verdenscup i Val Di Sole, terreng
  • 5. august: Natour, kriteriumsritt i Roosendaal
  • 9.-11. august: Verdenscup i Lenzerheide, terreng
  • 15.-18. august: Arctic Race of Norway 
  • 7.-14. september: Tour of Britain
  • 29. september: VM i Yorkshire
  • 6. oktober: Testritt før OL i Tokyo 2020

Terrengrittet i OL neste år har lenge vært et stort mål for Mathieu van der Poel. Det gjenspeiles også i rittprogrammet som inneholder fire verdenscuprunder samt testrittet i OL-byen. Men VM i terrengsykling blir det ikke på sykkelvirtuosen.

– Det er veldig synd at jeg må droppe VM i terrengsykling, men noen valg måtte jeg ta, sier Van der Poel i en pressemelding fra det nederlandske sykkelforbundet.

Et sveitsisk VM i 2020 kan fort bety en løype med mye fjell. Dermed fristet løypa i årets VM nok til å få Van der Poel dit.

– Jeg skal ikke nekte for at løypa i Yorkshire burde passe for meg. Så det er derfor jeg velger VM på landeveien i år. Jeg har virkelig lyst til å være til stede i testrittet i Tokyo. OL i 2020 er fortsatt mitt store mål, så å kombinere alle tre er ikke mulig.

Før han sykler sitt første senior-VM på landeveien skal Van der Poel gjennom to landeveisritt som oppladning. Arctic Race of Norway og Tour of Britain.

Det norske etapperittet syklet han også i 2018. Da vant han først åpningen i Kirkenes, før han blåste litt bort i vinden på andre etappe. De to siste dagene ble han først nummer to, bak en lagkompis, før han også vant siste etappe.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse