Van Oudenhove – Vi håper å vinne etapper

Fridtjof Røinås
Tips meg

Publisert 25.06.21 22:51

Del på    

Gino van Oudenhove er spent dagen før «Grand Depart»Sportsdirektøren for Team Qhubeka NextHash stiller på startstreken i Brest med et lag uten håp om å stå på toppen av pallen til slutt, men belgieren har planer om suksess til tross for det. 

Hektisk førsteuke

For en sportsdirektør er opptakten til en Grand Tour hektisk. Hver dag de neste tre ukene studeres og planlegges det, og det er en travel sportsdirektør som svarer på telefonen ettermiddagen før første etappe.

– Dagene går i ett. Jeg løper fra individuelle ryttermøter til sponsorsjefmøter. Det er så utrolig mange involvert, og alle bidrar aktivt i fasen vi er i. Det er hektisk nå, puster Gino ut. Men det er jo også det som gjør dette rittet så spesielt. Det er virkelig den største arenaen for alle som jobber med sykling, og det er fantastisk morsomt at vi er klare til start igjen, forteller Van Oudenhove.

I år starter Tour de France med to etapper i Bretagne. Med smale og kuperte veier, og det vil gjøre den sedvanlige nervøse første-uka i en Grand Tour, enda mer uforutsigbar. I tillegg er det meldt regn.

– Det er alltid en storfavoritt som forsvinner ut av rittet den første uken av Touren, det blir nok ikke annerledes i år. Veiene her er spesielle, og avslutningen som venter på første etappe er krevende. Her må alle med sammenlagtambisjoner være fremme, og det betyr problemer. I tillegg til puncheurene som Van der Poel, van Aert, og Alaphilippe som alle kommer til å se på. Mitt tips er at Colbrelli vinner etappen. Vi har Sergio Henao som kan gjøre det godt i slike avslutninger, men primært vil vi bare navigere oss gjennom den første uken, og forsøke å ta vår bit av kaken etter tempoen på etappe 5, analyserer den engasjerte sportsdirektøren.

 

Store planer i uke to

Team Qhubeka NextHash stiller som nevnt ikke med laget man antar vil stå på det øverste trinnet på pallen i Paris. I en idrett med sterk konkurranse om sponsorer og TV-eksponering virker det som det Afrikanske laget har tatt ut en tropp for å gå i brudd. Ifølge Van Oudenhove er det ingen tilfeldighet.

 

– Skal vi stille med en rytter for sammendraget, som kan kjempe om topp ti på dette nivået må hele laget bygges rundt den rytteren. Alt utenfor topp ti blir dessverre for anonymt for at sponsorene ser verdien i det. Til tross for at en plassering topp 15 også er veldig bra. Vi har ryttere som har nivået til å klare det, men det er ikke målet vårt. Vi ser en endring i sporten, mer aktiv kjøring, og flere og flere brudd som går helt inn.
 Vi skal ta løpet dag for dag, og spille Henao ut på en dag i fjellene hvor han kan være med i brudd, og kanskje vinne en etappe. Hvis det gir han en fremskutt plassering sammenlagt, vil vi se på det som en bonus. Vårt lag – Team Qhubeka NextHash, skal være synlig på TV, og vi skal bruke våre styrker i laget for å få til det, avslutter Van Oudenhove, og legger til at han har tro på gode norske etappe resultater. Spesielt Grøndahl Jansen og Stake Laengen.
– Amund og Vegard er ryttere med egenskaper som passer godt i typiske bruddetapper. Edvald tror jeg får det vanskeligere, fordi han har et navn som feltet kjenner godt fra før. Det gjenstår å se om han har beina som kan kjøre fra alle selv når han blir passet på. Det kunne han jo faktisk før i tiden, roser Van Oudenhove, som har ledet alle disse gutta i tiden som sportsdirektør for tidligere Joker–Fuel of Norway, og i nåværende Team Qhubeka NextHash.  De neste ukene blir spennende.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse