TEMPOTRIUMF: Tejay Van Garderen tok en imponerende seier på tempoetappen i Tour of California. Foto: Christian Petersen/Getty Images for AEG

Van Garderen smadret sammenlagtfavorittene

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.05.18 01:07

Del på    

BMC-ryttteren tok ledertrøya på tempoen i California.

(procycling.no): På den lengste tempoetappen i Tour of California sin historie tok Tejay Van Garderen verdifull tid på sine konkurrenter i sammendraget. Den 34,7 kilometer lange kampen mot klokka i San José endte med jubel for amerikaneren.

Patrick Bevin (BMC Racing) hadde bestetid ved passering 16,2 kilometer, og ledet lenge i mål. Men lagkompis Van Garderen var bare tre sekunder bak ved passering. Siste halvdel kjørte 29-åringen raskere enn new zealenderen, og klokket inn på tiden 40:47. Syv sekunder foran Bevin var han i mål.

Tempotriumfen er Van Garderen sin første seier for sesongen, og hans andre etappeseier i Tour of California-historien. På 17. mai er det nøyaktig fem år siden den første. Den kom også på en tempo, som også fant sted i San José.

– I dag var jeg ekstra motivert. Døtrene mine var her. Jeg har gode minner herfra fra fem år siden. Jeg forventet ikke at jeg skulle kjøre så bra som jeg gjorde, men jeg tenkte på etappe to at om jeg klarte å holde det til to minutter så kunne jeg ta trøya her. I dag var dagen der jeg skulle bruke min styrke, og jeg er glad jeg klarte å gjennomføre det, sa Van Garderen i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Tok over ledelsen i sammendraget

Van Garderen var nummer ti før etappen, med minuttet opp til Egan Bernal. Det eneste de andre sammenlagtfavorittene kunne gjøre var å begrense tidstappet.

Bernal trillet over målstreken på en tid som var ett minutt og 23 sekunder dårligere enn vinnertiden. Dermed har colombianeren nå 23 sekunder opp til Van Garderen.

Danile Felipe Martinez klarte seg bedre, og tapte bare 57 sekunder til BMC-kapteinen på tempoen. EF Education-rytteren er tredjemann etter fire etapper med 37 sekunder å ta igjen.

Torsdag venter en spurtetappe, mens fredagen trolig blir konklusjonen for sammendraget. Der venter en brutal fjelletappe som tar rytterne opp til 2615 meter over havet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse