FORSTÅR SKEPSIEN: Tejay Van Garderen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Van Garderen nevnte ikke Hushovd på TDF-laget

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.06.14 08:47

Del på    

– Det kommer an på egne ønsker og mål, sier amerikaneren.

Tejay Van Garderen møtte den internasjonale pressen via telefonkonferanse, tirsdag. Amerikaneren er sammenlagthåpet til BMC Racing i årets Tour de France.

Under seansen ble han spurt om han mener Thor Hushovd eller Philippe Gilbert fortjener en plass på laget til det franske etapperittet:

– Jeg har litt å si (i uttaket, vår anm.), men det er sportsdirektører og managementet som velger ut laget. Karer som Hushovd og Gilbert aspirerer til en plass på laget, men det kommer også an på hva de selv ønsker å gjøre, og om de ønsker å fokusere på egne mål.

– Jeg tror Gilbert er mer keen på vueltaen som forberedelser til VM, enn å kjøre Tour de France. Jeg er ikke sikker på (hva) Thor (vil), men en annen rytter jeg er rimelig sikker på kjører touren er Greg Van Avermaet. Han passer beskrivelsen til en rytter som kan vinne ritt og som er leder under visse vilkår, sier Van Garderen ifølge Cycling Tips.

Nevnte ikke Hushovd
Da han så ble spurt om den dels brosteinsbelagte etappen mellom Ypres og Arenberg Porte du Hinault, navnga amerikaneren noen av rytterne han regner med hjelp fra under den etappen:

– Vi har med oss Greg Van Avermaet, som ble nummer to i Flandern, Michael Schär og Marcus Burghardt. Disse har kjørt Paris-Roubaix mange ganger.

Hushovd til Dauphiné
Tirsdag meldte TV 2 Sporten at Hushovd nå er flyttet over på mannskapet som skal i aksjon under Critérium du Dauphiné fra 8. juni.

Det blir i så fall en god anledning for sørlendingen til å overbevise lagledelsen og Van Garderen.

Tagget med: , ,

Les også disse