Foto: A.S.O./Thomas Maheux

Van Dijk slo storfavoritten i gullduell

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 20.09.21 21:05

Del på    

Ble verdensmester for første gang siden 2013.

(procycling.no): Marlen Reusser var kvinnen de fleste pekte mot i mandagens tempo-VM i Belgia. Men etter 30,3 kilometer på sykkelen var sveitseren for sent ute.

Ellen van Dijk tok dermed sitt andre VM-gull i kampen mot klokka, åtte år etter at hun vant sist.

– Det har vært en drøm så lenge å ta den VM-tittelen igjen. I år har jeg følte meg så bra, men så var det alltid denne Marlen Reusser som er så sterk i år. Jeg visste jeg hadde et godt nivå, men også at hun var super, super sterk, sa Van Dijk etter at tittelen var sikret. 

Elleve dager tidligere, i EM, var Reusser suveren. Der slo hun Van Dijk med 19 sekunder på en 22,4 kilometer lang tempo. Også i Simac Ladies Tour, noen uker tidligere, var sveitseren foran Van Dijk i seierskampen på tempoetappen.

I VM ble det jevnere. Men denne gangen var Van Dijk best. Kun 10 sekunder skilte de to etter 30,3 kilometer med tempo.

– De siste ukene har hun slått meg på hver eneste tempo og jeg visste det kom til å bli supervanskelig og at jeg måtte kjøre min beste tempo noen sinne. Så var det nok bra at jeg ikke visste om det jeg gjorde var bra nok fordi jeg startet en time før favorittene. Reusser var foran meg på passeringspunktet og jeg trodde hun kom til å være raskest, men til slutt så så jeg at hun tapte noen sekunder. Jeg kan ikke helt tro det enda. Det har vært en drøm så lenge.

Bronsemedaljen gikk til Annemiek van Vleuten. Den olympiske tempomesteren var 24 sekunder bak.

Katrine Aalerud var med som det norske bidraget. Vestby-syklisten var 3:31 bak på 27. plasss.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse