Prøv Procycling Pluss idag

IMPONERENDE I VM-TESTEN: Mathieu van der Poel var sitt vanlige suveren jeg i Hoogerheide som var hans siste ritt før VM neste søndag. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Van der Poel viste fryktinngytende VM-form

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 26.01.20 16:15

Del på    

Klinket til etter halvkjørt ritt og vant suverent i Hoogerheide.

(procycling.no): Neste søndag skal Mathieu van der Poel jakte sitt andre strake gull i cyclocross-VM. I verdenscupavslutningen i Hoogerheide viste den regjerende mesteren at formen definitivt fortsatt er på plass.

Van der Poel var offensiv den første delen av rittet, men etter hvert roet han seg ned og fant plass i en ledergruppe som straks dannet seg. Etter halvkjørt ritt hang fremdeles ti mann med i tetgruppa.

Verdenscupleder Toon Aerts og den belgiske mester Laurens Sweeck prøvde seg begge to, men det var først da verdensmesteren selv tok tak i ritte tigjen at det sprakk opp ytterligere.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

På den sjette av ti runder i Hoogerheide kom det første virkelige angrepet fra Mathieu van der Poel. Det var også det eneste angrepet han trengte. Raskt fikk Alpecin-Fenix-rytteren en stor luke til forfølgerne.

25-åringen gampet på gjennom de resterende rundene og var aldri truet. Ut på siste runde ledet han med et snaut minutt. Den suverene vinneren roet tempoet på den siste delen og var i mål 38 sekunder foran andreplassen.

Dette er femte gang Van der Poel vinner rittet i Hoogerheide. Også i 2019 gikk han til topps i verdenscupavslutningen, uken før han tok VM-gullet i Bogense. Neste søndag stiller samme mann til start i Dübendorf i Sveits som storfavoritt.

Aerts og Iserbyt gjorde opp om sammendraget

De to andre største medaljefavorittene kjempet om andreplassen i søndagens ritt.

Da Van der Poel stakk av fra rivalene viste Toon Aerts og Eli Iserbyt seg nok en gang som de nest beste. De holdt følge bak Van der Poel helt til den siste runden da Aerts fikk de nødvendige meterne til Iserbyt like etter hindrene på runden.

Iserbyt gikk av sykkelen, mens Aerts hoppet over og akselererte før unggutten kom seg i gang igjen.

Dermed ble det andreplass til Aerts som i samme øyeblikk sikret sammenlagtseieren i verdenscupen med 577 poeng. Iserbyt ble nummer tre, og endte 46 poeng bak sin landsmann i sammendraget.

Mathieu van der Poel syklet bare fem av de ni rittene i UCI sin verdenscup. Han vant alle fem og ble nummer åtte i sammendraget med 400 poeng.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse