Prøv Procycling Pluss idag

ETT ANGREP VAR NOK: Ingen av de andre stjernene klarte å følge Van der Poel i Baal. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Van der Poel utklasset alle rivalene

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 1.01.21 16:04

Del på    

Verdensmesteren distanserte Van Aert, Pidcock, Iserbyt og Vanthourenhout med ett angrep.

(procycling.no): Alle de beste konkurrentene var på starstreken i fredagens X2O Trofee Baal, men ingen av dem klarte å følge Mathieu van der Poel da verdensmesteren satt inn sitt første og eneste angrep.

Gjennom en frenetisk førsterunde var det Intermarché-Wanty-Gobert-rytterne Quentin Hermans og Corne van Kessel som tauet mye i front.

Duoen ledet an ut på den andre runden fulgt tett av Wout van Aert, Thomas Pidcock, Eli Iserbyt og Toon Aerts og Mathieu van der Poel som alle satt i tetgruppa.

Pidcock tok teten ikke lenge etter og sørget for ytterligere utskillelse. Verdensmester Mathieu van der Poel tettet luka først før også europamester Eli Iserbyt kjørte seg opp.

Wout van Aert jaget bare sekunder bak gjennom den andre runden. Det tok ikke lang tid før de fire profilene var samlet. Med en mer etablert situasjon i front klarte også Michael Vanthourenhout å kjøre seg opp.

Van der Poel ventet til den femte runden han selv tok fronten. Ett angrep var nok. Verdensmesteren fikk luken han trengte.

Thomas Pidcock jaget i underkant av ti sekunder bak en god stund, men briten måtte til slutt innse at jakten ble for tung. Wout van Aert avanserte, men heller ikke belgieren klarte å kjøre inn Van der Poel.

Med to runder igjen ledet Alpecin-Fenix-rytteren med 13 sekunder til Jumbo-Visma-syklisten.

Van der Poel roet det de siste meterne og vant til slutt med åtte sekunder til sin største rival. Bak Van Aert fulgte Thomas Pidcock, 32 sekunder bak vinneren.

Artikkelen fortsetter under bildet!

AVGJORDE PÅ SISTERUNDEN: Ceylin del Carmen Alvarado viste stor styrke da hun distanserte Brand gjennom de siste minuttene i Baal. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Enestående duell på siste runde

Denise Betsema og Ceylin del Carmen Alvarado dro i fronten gjennom den første runden, men Lucinda Brand var ikke mange sekunder bak.

De tre samlet seg før målpassering og holdt følge den neste delen av rittet.

Etter 20 minutter, med to runder igjen, hadde trioen opparbeidet seg en ledelse på over 20 sekunder.

I skråpartiet på tredje runden slet Brand og Betsema gikk i bakken. Alvarado grep muligheten og jobbet seg til en ledelse på noen sekunder.

Lucinda Brand gjorde dog som hun pleier, og tettet luka raskt. Nederlenderen la seg rett i tet foran sine to landskvinner, men de to byttet på ledelsen de neste minuttene. Samtidig kom også Betsema opp igjen.

X20 Trofee-leder Brand gjorde som hun pleier på den siste runden. Hun la seg i fronten og gampet på. Tempoet ble for drøyt for Betsema som måtte slippe tidlig på runden, men Alvarado var seigere. Til slutt var det verdensmesteren som tok taktstokken i egne hender.

Alvarado svarte med et drivende angrep. Hun fikk noen meter, men denne gangen var det Brands tur til å svare. Men foreløpig klarte ingen av de to klarte å distansere den andre.

Verdensmesteren dunket til i minuttene før målgang og klarte endelig å få de nødvendige meterne. Alvarado tok triumfen foran Brand og Betsema.

Tagget med: , , , ,

Les også disse