Prøv Procycling Pluss idag

SUVEREN: Mathieu van der Poel gjør som han vil i sykkelkross-verdenen for tiden. Søndag ble han europamester. Foto: Tim De Waele

Van der Poel tok suverent EM-gull

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 5.11.17 15:46

Del på    

Nederlenderen fortsetter å dominere sykkelkross-sesongen.

(procycling.no): Søndagens EM i sykkelkross endte nøyaktig slik de fleste trodde – med seier til Mathieu van der Poel. Nederlenderen stod med 12 seirer på 14 forsøk så langt denne sesongen før start, og den 13. kom uten problemer i tsjekkiske Tábor.

22-åringens største utfordrer, Wout Van Aert, sto over mesterskapet, da han heller prioriterte trening og hvile.

Van der Poel tok teten før første sving, og sprengte feltet helt fra start. Landsmann Lars van der Haar var den eneste som klarte å følge nederlenderen. Til slutt klarte også regjerende mestere, Toon Aerts, å få kontakt med teten. Men belgieren holdt ikke følge lenge. Tempoet i teten ble for høyt, og Aerts sakket akterut.

Den nederlandske duoen fortsatte sammen et lite stykke, men over et hinder gikk Van der Haar av sykkelen, mens Van der Poel hoppet elegant over. Dermed var 22-åringen alene i tet.

Van der Haar nærmet seg noe, og var fire sekunder bak etter to runder. En større gruppe fulgte 30 sekunder etter første rytter. Van der Poel økte ledelsen sakte men sikkert, og gullmedaljen var aldri truet. Tre runder fra mål hadde han 20 sekunder til den jagende Van der Haar, og 1:21 til et dusin ryttere som kjempet om bronsen.

Europamesteren var foran sølvmedaljør Van der Haar over målstreken. Bronsekampen endte i en spurt mellom Toon Aerts og Michael Vanthourenhout, som Aerts gikk seirende ut av.

– Det var en hard løype. Spesielt den andre halvdelen. Det har nesten vært en perfekt sesong for meg, og jeg var veldig fokusert på å ta min første senior-tittel her i EM, sier Van der Poel i seiersintervjuet vist på Sporza. Tidligere har han to junior-gull, et U23-sølv og en sølvmedalje fra fjorårets senior-EM å vise til.

Nå vil han ta tilbake VM-tittelen fra Wout van Aert.

– Alle ritt som kommer er et mål, men VM er selvfølgelig mitt største mål denne sesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DOBBELMESTER: VM-tittelen og EM-tittelen tilhører nå Sanne Cant. Foto: Tim De Waele

Verdensmesteren ble europamester

Kvinnenes ritt ble langt jevnere. Den belgiske den belgiske verdensmesteren Sanne Cant, nederlandske Lucinda Brand og italienske Alice Arzuffi gjorde opp om medaljene i Tsjekkia.

Brand fikk trøbbel i en tidlig teknisk sektor på den siste runden, men tempoet var ikke høyere enn at hun klarte å kjøre seg opp igjen. Kort tid etter støtet hun sammen med Cant, og Azuffi sakket akterut. På de siste hundre meterne lå nederlenderen først, men verdensmesteren lå klistret til hennes hjul, og spurtet forbi. Dermed er Cant nå regjerende verdensmester og europamester.

Azuffi sikret seg bronsen, 15 sekunder bak duoen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse