Prøv Procycling Pluss idag

VANVITTIG VÆR: Mathieu van der Poel vant gjørmekrigen i Namur. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Van der Poel slo Aerts i vanvittig gjørmeduell

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.12.19 16:14

Del på    

Verdensmesteren til topps i regnvær og gjørme i Namur.

(procycling.no): Et par plussgrader, regn og gjørme. Det var oppskriften bak kaoset som utspilte seg i verdenscuprittet i Namur på lørdag.

Mathiue van der Poel mestret de, mildt sagt, vanskelige forholdene aller best. I duellen mot Toon Aerts byttet han på ledelsen de siste rundene.

Til slutt var det en velt fra Aerts på siste runde som avgjorde rittet. Van der Poel hadde dratt opp tempoet og i en utforkjøring kom feilen fra belgieren. Han kjørte inn i gjerdet og havnet i gjørmen.

Dermed dundret Van der Poel på videre og tråkket inn mot enda en seier. Over målstreken jublet den seiersvante nederlenderen mer utagerende enn han har for vane å gjøre. Før han skjelvende ble sittende, helt utslitt, med hodet senket i varmeteltet.

En resignert Toon Aerts tapte mye tid og var 55 sekunder etter i mål. Et plaster på såret fikk han dog av at en iskald og skjelven Eli Iserbyt måtte bryte omlag halvveis ut i rittet. Dermed tar Aerts over ledelsen i verdenscupen.

Van der Poel fra tredje rekke

Som vanlig var alles øyne rettet mot verdensmesteren før start. Grunnet hans plassering i verdenscupen så startet Mathieu van der Poel i tredje rekke, men allerede etter et minutt av rittet i Namur så var han oppe på topp fem.

Etter snaue fem minutter tok Corendon-syklisten fronten for første gang. I en ekstra gjørmete og teknisk krevende utforkjøring holdt han seg på sykkelen og dro ifra med et par sekunder.

Toon Aerts, Eli Iserbyt, Quentin Hermans og Corne van Kessel var de eneste som klarte å følge lederen. En tetduo utkrystaliserte seg raskt og det var kun Toon Aerts som matchet Van der Poel.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De to la ut på andre runde sammen med en stadig økende ledelse bakover. Maktbalansen i fronten vippet i favør Belgia og Toon Aerts på den påfølgende runden.

Gjennom gjørme og brostein i Namur ble avstanden mellom de to økt til ni sekunder. Nederlenderen tok seg sammen og tettet luka før den fjerde runden startet.

Regnet kommer

I rittets andre halvdel tok regnværet seg kraftig opp. Det preget duellen mellom de to. Aerts klinket til, men gikk på trynet i en gjørmete sving. Van der Poel snek seg forbi, men belgieren hang seg på igjen. Sistnevnte tok turen innom depotet for å bytte sykkel. Van der Poel benyttet muligheten og dro ut en ledelse på ti sekunder.

En punktering på Van der Poel sørget dog for at rittsituasjonen ble endret nok en gang. Nå var det Aerts som plutselig ledet med noen sekunder.

Så knakk Van der Poel. Virket det som.

Tre sekunder ble til tolv sekunder. Tolv sekunder ble til atten sekunder to runder fra målstreken.

Avgjørelsen faller

Så var det Aerts som møtte veggen, i form av den gjørmete bakken. Han veltet.

Van der Poel kom plutselig tilbake og etter nesten en time på sykkelen var den gjørmete verdensmestertrøya tilbake i ledelsen og ledet den belgiske mestertrøya ut på siste runde.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det avgjørende øyeblikket kom i en utforkjøring. Presset fra Van der Poel ble for mye og Aerts kjørte inn i gjerdet og endte i gjørma.

Med ny giv dunket verdensmesteren på bort fra den falne belgieren. Etter en time og seks minutter jublet Van der Poel over målstreken. 55 sekunder senere kom en slagen utgave av Toon Aerts i mål.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse