Prøv Procycling Pluss idag

TREDJE BEST: Mathieu van der Poel sin lange seiersrekke stanset på lørdag. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Van der Poel sin seiersrekke stanset på 35

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.12.19 16:00

Del på    

Toon Aerts knakk verdensmesteren i Hotondcross.

(procycling.no): Koppenbergcross 2018. Den første dagen i november i fjor var forrige gang Mathieu van der Poel startet et cyclocross-ritt der han ikke vant.

14. desember 2019 var den vanvittige seiersrekken ved veis ende. I lørdagens Hotondcross ble Toon Aerts mannen som stanset triumfferden til Van der Poel.

Ikke overraskende var det faktisk Mathieu van der Poel som tok starten i DVV Trofee Ronse. Ganske raskt skilte det seg ut en trio og etter første runde satt de to belgierne Eli Iserbyt og Toon Aerts sammen med verdensmesteren i første gruppe.

På andre runde var det Aerts som dro i gang hardkjøret. Iserbyt ble liggende noen sekunder bak mens Van der Poel så uvanlig tung ut på tredjeplass.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter to runder var det 15 sekunder fra Aerts til Iserbyt med verdensmesteren fire sekunder bak der igjen. Van der Poel klarte å distansere Iserbyt, men Toon Aerts fløy gjennom gjørmehavet i Ronse.

Med tre runder igjen var ledelsen oppe i 30 sekunder. En trend som fortsatte på neste runde. Med to runder igjen var det 1:10 ned til en akterutseilt Van der Poel som igjen fikk selskap av Iserbyt.

Ingen var i nærheten av den belgiske mesteren som jublet over målstreken til sin tredje seier for sesongen. Mathieu van der Poel ble til slutt også parkert av Eli Iserbyt som tok andreplassen.

En slagen mann i en møkkete VM-trøye trillet over målstreken i Ronse 2:13 etter Aerts.

Nederlenderen sin rekke med cyclocross-seirer endte dermed etter 408 dager. 35 seirer på rad ble det.

 

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse