TRE AV FIRE: Mathieu van der Poel har vunnet tre av de fire CX-rittene han har syklet så langt denne sesongen. Tirsdag vant han i Essen. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Van der Poel ledet halve rittet i Essen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.12.20 15:13

Del på    

Verdensmesteren vant Ethias Cross på karakteristisk vis.

(procycling.no):I tirsdagens Ethias Cross, et enkeltstående eliteritt i cyclocross, var Mathieu van der Poel i det utilnærmelige hjørnet.

Etter en drøy time på sykkelen tok verdensmesteren sin tredje seier for sesongen. Han har kun syklet fire ritt.

Det var den belgiske mester Laurens Sweeck tok starten i Ethias Cross, men ikke langt bak fulgte de to favorittene Thomas Pidcock og Mathieu van der Poel.

En startrask Sweeck gjorde livet litt surt for Pidcock og Van der Poel den første runden, men begge to hadde kontakt med teten ut på tredje runde. De tre fortsatte sammen med Quentin Hermans som var fjerdemann i kvartetten.

Hermans dro opp tempoet og distanserte Pidcock, men nøyaktig halvveis ut i Ethias Cross tok Mathieu van der Poel over ledelsen.

De neste rundene kjempet de to belgiske rytterne hardt for å holde følge med verdensmesteren.

Det var det ingen som klarte. Quentin Hermans skilte seg ut som den beste av resten, men belgieren klarte aldri å utfordre Van der Poel skikkelig.

Alpecin-Fenix-rytteren tok dermed sin tredje seier av fire mulig. CX-sesongen hans fortsetter allerede i morgen med X20 Trofee Herentals.

Hermans tok andreplassen med foran Thomas Pidcock og Laurens Sweeck.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse