MONSTERANGREP: Mathieu van der Poel smadret Julian Alaphilippe på veien opp til Piazza del Campo i Strade Bianche. Foto: Skjermdump/Discovery+

Van der Poel: – Kan holde formen en måned

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 7.03.21 07:46

Del på    

Strade Bianche-vinneren er klar for flere klassikere.

(procycling.no): Et angrep med historisk sus, det var det Mathieu van der Poel viste i bakken opp til Piazza del Campo i Siena på lørdag.

Julian Alaphilippe var ikke i nærheten av å svare på nederlenderens fartsøkning og måtte ta til takke med andreplassen.

Etter å ha testet beina i Kuurne-Brussel-Kuurne og Le Samyn var det seier som gjaldt i Strade Bianche. Det første rittet på landeveien i år han virkelig ønsket å vinne.

Den nederlandske mesteren er der han skal være når klassikermåneden er her.

– Formen min er allerede god. Jeg tror jeg kan holde formen en måned, konstaterte Van der Poel etter å ha distansert Wout van Aert i siste grusbakke, og avgjort Strade Bianche i den aller siste bakken.

– Jeg pushet meg selv for å bli klar til denne dagen og jeg tror resultatet snakker for seg selv. Jeg følte meg ganske bra i hele rittet og er veldig glad for at jeg klarte å fullføre det.

Triumfen i Strade Bianche er 26-åringens fjerde i en WorldTorur-klassiker. Fra før har han Dwars door Vlaanderen og Amstel Gold Race fra 2019 og Flandern rundt fra 2020.

Selv mener han rittet på de hvite grusveiene er et av de mest utfordrende å krysse av på lista.

– Med alle de topprytterne på start, så er det et av de vanskeligste å vinne.

– Om du ser på bruddet med åtte ryttere som kjørte av gåre på Sante Marie-sektoren, så er halvparten ikke på start i de belgiske klassikerne. I dette rittet, så kjemper alle topprytterne mot hverandre. Inkludert vinnere av Grand Torus som Bernal og Pogacar. Det faktum at jeg kan slå dem i en kamp som dette gir seieren ekstra verdi for meg.

For sykkelvirtuosen fra Nederland går veien nå videre til Tirreno-Adriatico, men i rittet mellom de to sjøene har han ikke ytret så store ambisjoner. Hovedmålet for Mathieu van der Poel er å holde den nåværende formen intakt helt fram til velodromen i Roubaix, 11. april.

Mathieu van der Poels 2021-program:

  • 10.-16.03.: Tirreno-Adriatico
  • 20.03.: Milano-Sanremo
  • 26.03.: E3 Saxo Bank Classic
  • 31.03.: Dwars door Vlaanderen – A travers la Flandre
  • 04.04.: Ronde van Vlaanderen
  • 11.04.: Paris-Roubaix
  • 26.06.-18.07.: Tour de France

Tagget med: , , , ,

Les også disse