TRE PÅ RAD: Mathieu van der Poel har nå vunnet i Namur tre år på rad. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Van der Poel avgjorde på sisterunden i eventyrlig sliteritt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 20.12.20 16:12

Del på    

Verdensmesteren vant gnistrende cyclocross-oppgjør mot Van Aert og Pidcock.

(procycling.no): Søndagens verdenscupritt i Namur ble et dynamisk og tett oppgjør mellom tre mann: 21 år gamle Thomas Pidcock fra Leeds, den 26-årige supersyklisten Wout van Aert og den 25 år gamle cyclocross-verdensmesteren Mathieu van der Poel.

Etter en drøy time med blodslit rundt den brutale løypa i Namur var det verdensmesteren som viste at han mestret forholdene best.

For tredje år på rad var Mathieu van der Poel best i Namur.

Men ut fra start var både Thomas Pidcock og Wout van Aert i første rekke, med Mathieu van der Poel startende på rekka bak.

Startraske Michael Vanthourenhout tok ledelsen mens Van Aert startet best av de tre som skulle kjempe om seieren.

Eli Iserbyt fikk en krisestart. Kjedet hoppet av etter noen sekunder og belgieren fikk det ikke på igjen. Han måtte jogge opp hele den første baken med sykkelen på ryggen. Europamesteren var ute av seierskampen allerede.

I fronten dro britiske Thomas Pidcock løs en tetgruppe gjennom den første runden. Wout van Aert, Michael Vanthourenhout og Mathieu van der Poel fulgte på plassene bak.

Gjennom det ikoniske skråpartiet i Namur, på den andre runden, lå fortsatt Pidcock først. Van der Poel trøblet litt og dermed åpnet det seg en luke på fem-seks sekunder fram til briten.

Ute på den tredje runden jobbet Van der Poel og Van Aert seg etter hvert opp til Pidcock. Da trioen samlet seg roet tempoet seg en smule som gjorde at også Vanthourenhout fikk kontakt igjen.

Pidcock satt dog ikke rolig lenge. Briten klinket til med en ny offensiv og ut på den femte runden ledet unggutten allerede med 11 sekunder.

Mathieu van der Poel var mannen som tok opp jakten nok en gang. En runde senere var verdensmesteren bare 3 sekunder bak, mens Van Aert dro på Vanthourenhout ytterligere 5 sekunder etter.

Men Pidcock svarte på fartsøkningen til de der bak. Gjennom runden var avstanden mellom båtene i front så og si identisk.

Med tre runder igjen var Thomas Pidcock først nå med 5 sekunder til Van der Poel, 9 sekunder til Van Aert og 10 sekunder til Vanthourenhout.

Det tok ikke lang tid før Van Aert tette luken til sin argeste rival og la seg i front i jakten på Pidcock, men to runder fra målgang hadde Leeds-gutten fortsatt 7 sekunder.

Begge to to sykkelstjernene kjørte seg opp til unggutten. Alle tre byttet sykkel like før de sammen la ut igjen med halvannen runde til mål i Namur.

Van der Poel tok initiativet etter sykkelbyttet og da begynte strikken til Pidcock å likne en strikk som snart skal ryke. Unggutten hadde jobbet hardt for ledelsen de siste rundene og klarte ikke følge.

Med én runde igjen ledet verdensmesteren med to sekunder til Van Aert og fire sekunder til Pidcock.

I det cyclocross-rittet passerte timen måtte også Wout van Aert gi noen sekunder ekstra til Van der Poel.

Belgieren klarte aldri å ta igjen det tapte opp til nederlenderen. Det ble seier til Van der Poel i duell mot sin argeste rival, med den kommende supersyklisten Thomas Pidcock på tredjeplass.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse