Prøv Procycling Pluss idag

IKKE PÅ TV: Annemiek van Vleuten og Annika Langvad klarte ikke stanse Anna van der Breggen sin historiske bragd. Men TV-tid fikk hun lite av. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Van der Breggen kritiserer ASO

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.04.19 20:03

Del på    

Kvinnenes La Flèche Wallonne ikke vist på TV.

(procycling.no): Dronningen av La Flèche Wallonne sto for en historisk bragd på onsdag. Anna van der Breggen vant den vallonske pil for femte gang, og er med det mestvinnende i rittets historie sammen med landskvinne Marianne Vos og spanske Alejandro Valverde.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Men verdensmesteren fra Zwolle klarte noe som hverken kanibalen Vos eller regnbuebæreren Valverde har maktet. Da Van der Breggen klatret raskest opp de 1300 meterne med nesten ti prosent i snitt, vant hun for femte gang på rad. Men et trist faktum vil alltid henge ved prestasjonen: Nesten ingen fikk sett det. Kvinnenes utgave av La Flèche Wallonne 2019 ble ikke sendt på TV.

– Vi kjempet hele dagen. Vi hadde sidevind og echelons, så det er synd. Dette er et av våre største ritt, sammen med Liège. Så vær så snill, alle sammen, skriv det ned. Vi vil ha dekning neste år. Amstel er et godt eksempel på hvordan du gjør det, sier Van der Breggen til Cyclingnews etter målgang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DRONNINGEN OG KONGEN: Anna van der Breggen vant for femte gang på rad, mens Julian Alaphilippe tok sin andre strake. Kun sistnevnte ble vist live på TV. Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

De aller fleste store rittene på kvinnenes kalender har blitt vist på TV ett eller annet sted denne sesongen. Van Vleuten sin thriller-jakt på Niewiadoma i Amstel Gold Race, der polakken klarte å holde unna, fikk god dekning. Men de to andre rittene i Ardenner-uka sendes ei på skjermen.

Klatringen opp Mur de Huy ble plukket opp av de stasjonære kameraene i bakken. Men dette skjedde før herrenes TV-sending startet. Med herrene i en etablert og relativt rolig fase av rittet, 71 kilometer fra mål, ble kvinnenes avslutning sendt i opptak på halve skjermen. Knapt to minutter lang var tiden kvinnerittet fikk i manesjen.

– Nå synes jeg vi fortjenrer å ha live-dekning, slik at folk kan se oss. Det er mange som ønsker det, og vi har lyst til å vise det. Jeg tror det er på tide, sier verdensmesteren.

Den mektige franske sykkelaktøren ASO står bak arrangementet av både onsdagens ritt og søndagens Liège-Bastogne-Liège.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NUMMER FEM: Anna van der Breggen fløy som vanlig opp Mur de Huy. Boels-Dolmans-rytteren har vunnet rittet hver gang siden 2015-sesongen. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Første seier i VM-trøya

Triumfen i La Flèche Wallonne var Van der Breggen sin første som verdensmester på landeveien. Boels Dolmans-rytteren har dog hatt et stort fokus på terreng så langt i år, og har kun ni rittdager på landeveien så langt.

Det var ikke bare nederlenderens første seier, men også seiersvante Boels Dolmans sin første WorldTour-triumf for sesongen.

– Den store seieren var ikke der enda, hverken for meg eller for laget. Det er bra for oss å få en stor seier nå, og det føles godt å vinne igjen. Jeg tenker egentlig ikke på de foregående utgavene gjennom rittet. Men fem år på rad nå får meg til å føle meg litt gammel, sier Van der Breggen spøkefullt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ardennerdronningen har nå vunnet fem La Flèche Wallonne, begge de to første utgavene av kvinnenes Liège-Bastogne-Liège og et Amstel Gold Race. Hun vet hvor godt ritttene passer henne.

– Rittet er annerledes hvert år, men her er det alltid målgang på Muren. Den nest siste klatringen er også veldig hard, så det er alltid en krevende finale. Det tror jeg passer meg. I dag var det angrep underveis, men vi gikk ikke i kjelleren. Vi kom til muren med en ganske stor gruppe, og det er vanskelig. Du merker presset for å følge de andre, men du kan ikke gå for tidlig. Da sprekker du, beretter 29-åringen.

–Det er min femte seier, og jeg vet hvordan jeg skal kjøre den og disponere meg selv. Du starter med pulsen allerede på 185, så det er krevende. Men du må vente. Jeg prøvde mitt beste i dag, og heldigvis så holdt det.

Timingen satt i år igjen for Boels-kapteinen, som nå er blant de største favorittene til søndagens La Doyenne.

Hør vår podkast Musette sin analyse av La Flèche Wallonne her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse