FERDIG: Jurgen Van den Broeck sykler for tiden Giro d'Italia. Det blir hans siste deltakelse i rittet. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Van den Broeck legger opp ved sesongslutt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.05.17 10:34

Del på    

Belgieren avslutter kontrakten med LottoNL-Jumbo tidlig.

(procycling.no): Jurgen Van den Broeck gir seg som syklist etter 2017-sesongen. Det til tross for at hans kontrakt med LottoNL-Jumbo løper ut 2018.

34-åringen offentliggjorde i en pressemelding fra laget at han ikke lenger har lysten som trengs for å holde på med sykling på høyt nivå.

– Jeg lyttet til kropp og hjerte. Du kan bare være profesjonell syklist om du går inn i det med hundre prosent. Det har blitt vanskeligere og vanskeligere å gjøre det, og å være borte hjemmefra så mye, sier Van den Broeck.

Belgieren har syklet som proff siden 2004, da for amerikanske US Postal Service. Etter tre år i laget gikk turen til belgiske Predictor-Lotto (i dag Lotto Soudal). Det ble ni år i laget fra hjemlandet, før Van den Broeck fikk prøve seg ett år i Katusha. Før 2017 meldte han overgang til LottoNL-Jumbo.

– Jeg føler meg hjemme i LottoNL-Jumbo. Min nåværende rolle som hjelperytter har passet meg bedre og bedre. Jeg er svært takknemlig for at laget har mitt beste i tankene.

Van den Broeck har to proffseire å se tilbake på. En etappeseier fra Criterium du Dauphine i 2011, samt et nasjonalt tempomesterskap han tok i 2015.

Det var som sammenlagtrytter han gjorde sine beste resultater. I Tour de France 2010 står han som tredjemann, etter at Alberto Contador og Denis Menchov ble strøket fra resultatlistene. I 2012 ble det fjerdeplass på Van den Broeck i Le Tour.

Tagget med: , , , ,

Les også disse